İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakanlık, ʺVizaMetricʺ tarafından Ermenistan yurttaşlarının bireysel verilerinin toplanmasını bloke etti

Ermenistan Adalet Bakanlığı, ʺVizaMetricʺ tarafından Ermenistan yurttaşlarının bireysel verilerinin toplanıp, işlenmesini bloke etti.

Ermenistan Adalet Bakanlığına bağlı Bireysel Verilerin Korunması Ajansı (BVKA), ʺVizaMetric Ltd.ʺ tarafından bireysel verilerin işlenmesinin Ermenistan hukuk mevzuatıyla ne kadar uyumlu olduğu yönünde denetim süreci başlattı.

Durum ʺVizaMetric Ltd.ʺe BVKA tarafından 30 Mart’ta tebligatla bildirildi.

Tebligatla, Bireysel Verilerin Korunmasına ilişkin Kanun m.20 gereği bireysel verilerin ne şekilde işlendiğine ilişkin bilgi talep edildi. İnceleme çalışmaları bitene dek, ʺVizaMetricʺ tarafından Ermenistan yurttaşlarının bireysel verilerinin toplanıp, işlenmesi bloke edildi.

NEWS.am daha önce verdiği haberde şunları kaydetti: Şengen vize tahsisatlarını Almanya Büyükelçiliği yerine Rus-Türk konsorsiyumu VizaMetric firması gerçekleştirecek. Bilgi 28 Mart’ta düzenlenen basın toplantısında Almanya’nın Erivan Büyükelçisi Matthias Kiesler tarafından teyid edildi.

Elçi firma holdinginin Türkiye’de konuşlu olduğunu belirtti; firmanın bu alanda büyük deneyimi olduğu, Ermenistan ve Orta Asya’da hizmet ihalesini kazandığını ifade ederek ʺBu firmanın somut nereden olduğu ihale üzerinde etkili olmadı. Sizi şahsen temin ederim ki, bireysel verilerin korunması bizim için en yüksek değerdirʺ dedi.

Ermenistan’da VizaMetric ofisinin koordinatörü Lilit Gevorgyan olup, tüm çalıanları da Ermenilerden oluşmakta.

Hatırlatalım 3 Nisan’dan itibaren (Almanya, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Avusturya ve İsveç’e ziyaret maksatlı) Şengen vize başvuruları Almanya Büyükelçiliği yerine VizaMetric’e yapılacak.


https://news.am/tur/news/443902.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın