İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sahakyan: Azerbaycanlı mülteciler Artsakh’a geri dönebilirler

Azerbaycanlı mülteciler, hukuki otoritesini tanımaları kaydıyla Artsakh’a geri dönebilirler. Bilgi Artsakh cumhurbaşkanı Bako Sahakyan’ın Mirror Spectator’a verdiği röportajla geldi.

Karabağ sorununun çözüm sürecinde AGİT Minsk Grubunun diplomatik çabalarını yüksek takdir eden Sahakyan ʺBiz AGİT Minsk Grubu nezdinde uluslararası toplumun bu komplike meselenin çözümü hususunda rahatsız olduğunu anlıyoruz. Ancak Minsk Grubunun alakası yeterli değil. Derin kanaatimizce Azerbaycan’ın yapıcı olmayan, ekstremist, militarist tutumu engeldir ve biz bunu daha ciddi mutabakatların sağlanması için aşamayızʺ dedi.

Başarılı bir regülasyon süreci için, 1994’te Budapeşte’de gerçekleşen AGİT zirvesinde daha baştan karar verildiği gibi, Artsakh’ın müzakerelerde tam taraf olmasının gerekli olduğunu belirten Sahakyan, Artsakh’ın bu formatın ihyası için herşeyi yapmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Mültecilerre ilişkin olarak Sahakyan, şu anda esasta Azerbaycan’lı mültecilere ilişkin konuşulduğuna dikkat çekerek ʺBiz doğal olarak sadece Azerbaycanlı mülteciler değil Ermeni mültecilere ilişkin de konuşulmasına taraf olduğumuzu ifade ediyoruz. Biz defalarca Azerbaycanlı mültecilerin, hukuki otoritesini tanımaları kaydıyla Artsakh’a doğal olarak geri dönebileceklerini söyledik.


https://news.am/tur/news/443496.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın