İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

1918 Ermeni katliamının kurbanları anıldı

Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi’nde düzenlenen “31 Mart 1918 Azerbaycanlılar Soykırım Günü” anma etkinliği sonrasında konuşan Başkan Paşazade, “Bizimle birlikte kardeş Türk halkının çok evladı şehit düştü. Allah onlara rahmet eylesin” dedi.

Etkinlik sonrasında KMİ Başkanı Allahşükür Paşazade, Azerbaycan’daki dini liderlerle ortak bildiriye imza attı. 31 Mart olaylarının, Dağlık Karabağ ve etrafındaki illerin işgalinin ve Hocalı Katliamı’nın hatırlatıldığı bildiride, Ermenilerin son 200 yılda Azerbaycanlılara karşı düzenledikleri katliam ve saldırıların siyasal ve hukuki değerlendirilmesinin yapılması çağrısında bulunuldu.

Paşazade, Bakü’nün 1918’de Kafkas İslam Ordusu tarafından kurtarıldığını hatırlattı. Paşazade, “Bizimle birlikte kardeş Türk halkının çok evladı şehit düştü. Allah onlara rahmet eylesin” diye konuştu.

Azerbaycan’daki Ermeniler, çevre köy ve kasabalardaki Azerbaycanlıları katlederek topraklarını ele geçirmeye başladı. 1905’te silahlanan Ermeniler, yıldırma politikası yürüttü. Rusya’da 1917’deki devrimin ardından Bakü’de yönetimi ele geçiren Bolşeviklerin Ermeni lideri Stepan Şaumyan’ın da desteğini alan Ermeni ve Bolşevik çeteleri, saldırıları artırdı. 1918 30 Mart ve 3 Nisan tarihleri arasında Bakü, Karabağ, Nahçıvan ve diğer bölgelerde Ermeni ve Bolşevik çeteler 50 bin Azerbaycanlıyı katletti.

Kaynak Yeniçağ: 1918 Ermeni katliamının kurbanları anıldı


http://www.yenicaggazetesi.com.tr/1918-ermeni-katliaminin-kurbanlari-anildi-188246h.htm

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın