İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’nin terör papazı

ABD Başkanı Trump’un iadesini istediği misyoner papaz Andrew Craig Brunson, eşi Norine Lyn Brunson ile Güneydoğu Anadolu’ya gitti. Gezi maskesi altındaki bu toplantılarda Brunson, bölge halkı ile bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sırasında 3 kez serbest bırakılmasını talep ettiği, 35 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan İzmir Diriliş Kilisesi’nin Amerikalı papazı Andrew Craig Brunson’ın, terör örgütü PKK ile işbirliği Yeni Asır’ın ulaştığı çok özel fotoğraflarla belgelendi. Kilise adına hayır işleri yaptıklarını belirterek FETÖ üyeleri aracılığı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde bölücü faaliyetlerde bulunan Brunson’un, sözde Kürdistan’ın kurulması amacı ile Kürt kökenli vatandaşları nasıl Hristiyanlaştırıp ayrıştırmak için çaba harcadığı da fotoğraflarda gözler önüne serildi. 2014-2017 yıllarında 1360 kez Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine, pek çok kez de Diyarbakır ve Mardin illerine giden Brunson’un, Türkiye’nin ‘milli güvenlik aleyhine tahdit’ suçlaması ile sınır dışı ettiği Gaziantep’teki Yeni Yaşam Kilisesi’nin eski pastörü Patrick Jensen ile birlikte 2014 yılında Kobani sınırına gittiği de ortaya çıktı.

KİRLİ BAĞLANTI

Yeni Asır, İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanıp, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen ve hakkında toplamda 35 yıla kadar hapsi istenen İzmir’in Alsancak semtindeki İzmir Diriliş Kilisesi pastörü Andrew Craig Brunson ile ilgili çok konuşulacak fotoğraflara ulaştı.
Hakkında hazırlanan iddianamede Evangelist kilise pastörü maskesi altında istihbarat ve psikolojik savaş doktrini ile gayri nizami harp elemanı gibi hareket ettiği belirtilen Brunson’un 2014 yılı Ekim ayındaki Kobani Olayları sonrasında Suriye sınırında olduğu tespit edildi. Brunson’un 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Türkiye’nin sınır dışı ettiği Gaziantep Yeni Yaşam Kilisesi’nin eski pastörü Patrick Jensen ile 2014 yılı Kasım ayında Kobani sınırında olduğunu gösteren çok özel fotoğraflara da ulaşıldı.

TERÖRİST LER LE GEZİ

İzmir Diriliş Kilisesi papazıyken 9 Aralık 2016’da örgüte üye olmamakla birlikte terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesi ile tutuklanarak Buca Cezaevi’ne konulan Brunson’un kiliseye gelenlerle birlikte gitar çalıp ilahiler seslendirdiği fotoğraflar da ilk kez ortaya çıktı. Diriliş Kilisesi’nde Kürt kökenli Hristiyan vatandaşların da yer aldığı toplulukla ilahiler söyleyen Brunson’un kiliseye gelen Protestan cemaatinde kendisine yakın olan bazı isimlerle 2015 yılı Şubat ayında Mardin’in Nusaybin ilçesini de ziyaret ettiği belirlendi. Ulaşılan fotoğraflarda Brunson’un gezi bahanesi ile eşi Norine Lyn Brunson ve terör örgütü sempatizanları ile poz verip zafer işareti yapanların arasında olduğu göze çarptı.

HAİN PAYLAŞIMLAR YAPILDI

Brunson’ın yakın ilişki içerisinde olduğu bazı Kürt kökenli Hristiyanların, terör örgütü sempatizanı olduğu fotoğraflarla belgelendi. Brunson’ın 2015 yılında Mardin’i birlikte ziyaret ettiği kişilerin sosyal medya hesaplarında yayınladıkları fotoğraflarda ilginç detaylar göze çarptı.

KÜRDİSTAN HEDEFİ

Brunson ile birlikte İzmir’den Mardin’e giden kişilerin sosyal medya hesaplarında ‘YPG terörist değildir’, ‘Kürdistan’ın özgürlüğü için evet’ şeklinde çok sayıda paylaşım yaptığı da ortaya çıktı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın