İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, İrlanda elçisiyle Ermenistan-AB Anlaşmasını görüştü

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, güven mektubu örneğini sunması vesilesiyle İrlan’danın Ermenistan Büyükelçisi Michael Forbes’u (daimi ikametgahı Sofya) kabul etti.

Nalbandyan elçiyi kutladı, atanmasının iki ülke ilişkilerinin daha da derinleşmesi ve pekişmesine katkıda bulunması umudunu ifade etti

Kabul için teşekkür eden elçi Forbes, iki ülke ilişkilerine yeni birt ivme kazandırmak için elinden geleni yapacağı teminatını verdi.

Nalbandyan ve Forbes ikili gündemdeki meseleleri görüştüler; siyasi diyaloğun canlanması ve ticari-ekonomik bağların gelişimi yönünde ortak adımlara değindiler, parlamentolar arası bağların canlanması, hukuk-akit alanının genişlemesi, kültürel değişim programlarının teşvikinin önemli olduğunun altını çizdiler.

Her iki taraf ta Ermenistan-AB Kapsamlı ve Genişletilmiş Ortaklık Anlaşmasının Ermenistan-AB formatında olduğu gibi, ikili ilişkilerin de daha da derinleşip genişlemesi için fırsatlar yaratabileceğini belirttiler.

Bakan Nalbandyan, elçi Forbes’a Karabağ sorununun barışçı çöüzmüne yönelik Ermenistan ve AGİT Minsk grubu eşbaşkanı ükelerin ortak çabalkarına ilişkin bilgi verdi.


https://news.am/tur/news/443077.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın