İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Françesko’dan Hristiyanca Yaşam Çağrısı!

Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda dolaşan Papa Françesko, ardından çocuklarla sohbet etti. Oradaki çocuklara önerilerde bulunan Papa, Hristiyanlara, Hristiyanca yaşam temennisinde bulundu.

Papa Franciscus, konuşmasına şöyle başladı:

“Bugün ilkbaharın ilk günü, Bahar zamanı. Peki ilkbaharda ne olur? Ağaçlar, bitkiler çiçek açar… Size bir soru soracağım, lütfen cevap verin… Sizce hasta bir ağaç, hasta bir bitki çiçek açabilir mi? Hayır… Peki sulanmayan bir ağaç güzel çiçek açabilir mi? Lütfen yüksek sesle cevap verin… Bir ağaç, bir bitki kökü olmadan çiçek açabilir mi? Elbette hayır. İşte bu bir mesaj.”

Konuşma esnasında rüzgardan dolayı takkesi uçan Papa Françesko, “Benim takkem de çiçek açtı” sözleriyle hem lâtife yaptı hem de konuşmasını gülümseyerek devam ettirdi.

Papa Françesko, “Hristiyan hayatı hayır ve güzel işler yaparak çiçek açmalı. Ama eğer kökünüz yoksa, çiçek açamazsınız. Peki kök nedir? Kökümüz İsa’dır. Eğer İsa ile birlikte değilseniz, çiçek açmazsınız. Hayatınızı dualarla ve ayinlerle sulamazsanız Hristiyan çiçekleri alabilir misiniz? Hayır. Dualar ve ayinler su köklerimiz ve hayatımızın çiçekleridir” diye konuştu.

“Bir ağaçta açan çiçeğin güzelliği, yeraltında bulunan kökünden gelir” diyen Papa son olarak “Köklerinizi İsa’dan koparmayın” tavsiyelerinde bulundu.


http://haber.sat7turk.com/papa-franceskodan-hristiyanca-yasam-cagrisi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın