İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözcü Hristiyan kepini Müslüman sarığına tercih etti!

Sözcü paçavrası Müslümanları hedef alan rezil bir habere daha imza attı. Üniversitelerde ‘kep’ yerine sarık giyilmesini öneren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Ahmet Ağırakça’yı hedef gösterdi.

Bu toprakların değerleriyle hiçbir şekilde barışamayan Sözcü zihniyeti yaptığı haberlerle de bunu gösteriyor. Vesayet döneminde Müslüman Türk kadının inancı ve geleneğinin gereği olan ‘başörtüsünü’ yasaklayan bu zihniyet Cumhuriyet’in ilk yıllarında da sarık takmayı yasaklamış ve karşı duranları en ağır bir şekilde cezalandırmıştı.

Bu kafayı halen ayakta tutmaya çalışan ve sözde düşünce özgürlüğünü savunan Sözcü gazetesi skandal bir habere daha imza attı. “Sarık bize daha uygun” diyerek Üniversitelerde batı kültürünün bir simgesi olan kepin giyilmemesini öneren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Ahmet Ağırakça’ya saldırdı.

Ağırakça, “Rektörlük cübbesi örnekleri ve alternatifleri arıyoruz” diyerek sosyal medya hesabından anket yapmıştı. Kendi görüşünü ise şöyle paylaşan Ağırakça “Rektör ve akademisyenler için kep değil, sarık daha uygundur, sayın rektör arkadaşlarıma arz ederim” demişti.

ARAPLARI AŞAĞILADILAR

Ağırakça’nın bu önerisini hazmedemeyen Sözcü “Arap şeyhleri gibi giyinip fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşınca tepki toplayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Ağırakça…” diyerek Arap ırkını ve kültürünü kendince aşağılayarak nefret suçu işledi. Aynı haberi gazetesinde de birinci sayfadan gören Sözcü “Arap çarşafı atıyor, Rektör sarık istiyor” manşetiyle çarşaf ve sarığa olan düşmanlığını haykırdı.

Türkiye’de düşünce özgürlüğü olmadığını savunan Sözcü, Ağırakça’nın makul önerisine bile tahammül edemedi. “Rektör şimdi de kep yerine sarık istedi” başlıklı haberi ile aslında nasıl bir despot ve baskıcı bir zihniyete sahip olduğunu gösterdi.

KEP BATI KÜLTÜRÜ

Sözcü sarıktan böylesine nefret ederken aynı zamanda batı kültürünün bir parçası olan ‘kep’in giyilmesini de savunuyor. Halbuki üniversitelerde kep ve cübbe geleneği bir ‘batı’ kültürüdür.

Özellikle 12. yy da ilk üniversitelerin açılmasıyla cübbe yani “akademik giysi” ortaya çıktı. 19.yy başlarından itibaren cübbeler renk, şekil ve kumaş olmak üzere değişime uğradı.

Emperyalist hedefleri olan iki ülke İngiltere ve Amerika’nın köklü kolejleriyle birlikte yaygınlaşan bu gelenek tüm dünya üniversitelerinde uygulanır hale gelmiştir.

İşte Sözcü’nün o skandal manşeti;

SÖZCÜ BİZANSLILAR KADAR OLAMADI

Sarık takılmasından rahatsız olan Sözcü gazetesi, 1453’te İstanbul’un fethi sırasında “Şehirde Latin külahı görmektense Türk sarığını yeğleriz” diyen Bizanslılar kadar olamadı. Kendi mensubu olduğu geleneğe, inanca ihanet etti.

yeniakit.com.tr


https://www.yeniakit.com.tr/haber/sozcu-hristiyan-kepini-musluman-sarigina-tercih-etti-438075.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın