İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’lı parlamenterler Beyaz Saray ve Kongre’de temaslarda bulundular

Ermenistan Millet Meclisi Meclis Ermenistan-ABD Dostluk Grubu Heyetinin ABD ziyareti devam ediyor.

Heyet 9 Mart’ta Beyaz Saray ve Kongre’de temaslarda bulundu. Heyet, Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Kurulu Avrupa İşleri sorumlusu Catherine Croft tarafından kabul edildi. Buluşmada heyet üyeleri özellikle Artsakh sorununun barışçı çözümü ve temas hattında ateşkes rejimi ihlallerine yönelik daha açık ve hedef güden demeçlerde bulunulmasının altını çizerek Croft’a bölgesel güvenliğe ilişkin bir dizi konuda bilgi verdiler.

Ermeni-Türk Protokolleri ve bunların geri çekilmesi yanısıra Avrupa Birliğiyle geçtiğimiz yıl Kasım’da imzalanan anlaşmanın ayrıntılarına da değinildi. Heyet üyeleri Ermenistan’ın, Avrasya Ekonomik Birliği üyesi olarak, benzeri bir anlaşmayı AB’yle imzalayan tek ülke olduğuna dikkat çektiler.

Heyet aynı gün Kongre’de Helsinki Fonu uzmanlarıyla buluştu. Buluşmada Ermenistan’da parlamenter yönetim sistemine geçiş bağlamında gerçekleştirilen reformlar, yolsuzlukla mücadele alanında atılan adımlar vb. ilişkin bilgi verdiler. Bölgesel güvenlik yanısıra Ermenistan’ın AEB’ye üyelik gerekliliğine ilişkin hususlar da değerlendirildi.


https://news.am/tur/news/440379.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın