İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise’de ‘Hoş Seda’…

Türk Sanat Musikisi korosu Hoş Seda, Çiğdem Aslan’ın misafir sanatçı olduğu “Hicaz Faslı” konseri düzenledi.  Baha Yetkin yönetiminde “St James’ Islington”da  geçen  cumartesi akşaım gerçekleşen konserde Kilise’nin dolu olduğu gözlendi.

KKTC Temsilciliği Başkonsolosu Ülkü Alemdar ve İngilteer Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Jale Özer’in de katıldığı konser, izleyicilrden bol alkış aldı.

Sanatçı Baha Yetkin’in yönettiği Hoş Seda Korosu’nda Gülistan Yücedağ, Rahile Atmaca, Emriye Ay, Ahmet Kıral, Ethem Demir ve Mutlu Sancaktutar Hicaz makamında birer solo şarkıyla katıldılar.

Konserin üçüncü bölümünde Yunanistan kökenli sazendelerin de eşlik ettiği Çiğdem Aslan, Balkan, Trakya ve İstanbul ‘tatavla’ müziği ağırlıklı repertuvarıyla büyük alkış aldı.

ÇOCUK KOROSU GELİYOR

Gecenin sonunda gecenin sponsoru ve sanatçılara çiçekle teşekkür eden Dilek Altunkaş, Hoş Seda’nın türkü ve çocuk korosunun da yakında başlayacağını duyurdu.

Altunkaş şöyle konuştu:

“Hoş Seda ‘Şarkı Söylüyoruz Çocuk Korosu’ için de çalışmalar başlattı Ethem Demir yönetiminde çalışmalara başlayacak koro için 8-14 yaş grubu çocuklar arasında seçme yapılacak. Koro çalışmalarında çocuklara nota ve solfej, ses ve nefes, toplu şarkı söyleme tekniği, Türkçe ve başka dillerde çocuk şarkıları öğretilecek. Koroya katılmak isteyen çocukların aileleri 075 6844 1357’yi arayabilirler…”

SPONSORDAN ANLAMLI MESAJ

Gecenin sponsor Yıldız Jasmine Armstor da böylesi kültürel bir etkinliğe katkı sunmaktan memnun olduğunu belirterek, toplumdaki işsiz kadınları meslek sahibi yapmak amacıyla Southgate’deki kuaför salonlarında 4 proje başlattıklarını söyledi.

Armstor şunları söyledi:

“Women Inspire Women (WIW) Kuaför ve Güzellik Salonu ile International Women’s Group’un direktörü olarak 4 proje başlattım. Toplumumuzdaki kadınların ekonomik özgürlüklerini sağlamak amacıyla onları profesyonel bir meslek sahibi yapmak istiyoruz. Projelerimize katılmak isteyen kadınlar ve bu anlamlı projemize destek olmak isteyen toplum üyeleri bize sosyal medyadan kolayca ulaşabilirler…”

FOTO ALT YAZILARI
Türk Sanat Musikisi korosu Hoş Seda’nın “Hicaz Faslı” konserinin yapıldığı Kilise’nin dolu olduğu göslendi.Emriye Ay’ın solosu büyük alkış aldı…

Çiğdem Aslan, Balkan, Trakya ve İstanbul ‘tatavla’ müziği ağırlıklı repertuvarıyla büyük alkış aldı.Gecenin sponsor Yıldız Jasmine Armstor kadınlara yönelik projesine toplumdan destek istedi…


https://www.acikgazete.com/kilisede-hos-seda/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın