İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bilal Erdoğan: “Batı’yı, Yahudi’yi, masonu suçlamayı’ bırakalım”

İstanbul’da düzenlenen Yaşayan Arap Aydınlar Çalıştayı’nın açılışında konuşan Bilal Erdoğan, İslam aleminin sorunlarına dikkat çekti.

Erdoğan Müslümanların aralarındaki yapay sınırlar konusunda ‘Batı’yı, Yahudi’yi, masonu suçlamayı’ bırakıp, “Biz ne yapıyoruz” diye düşünmesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan, “Batı medeniyetinin İslam dünyasını işgalini sonlandırmalıyız. Bu işgal zaman zaman askeri işgal olarak tezahür etti. Genel itibarıyla baktığımız zaman bunun bir kültürel tahakküm işgali olduğunu, aslında işgal edilenin topraklarımız değil, akıllarımız, kafalarımızın içi olduğunu görüyoruz”  dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Vekili Bilal Erdoğan, şöyle devam etti:  “Müslümanlar olarak bizi suni sınırlarla veyahut çeşitli kimlik unsurlarıyla bölen, dil, ırk, meşrep ve mezhep tarzı sınırları kaldırıp bir araya gelip meseleleri aramızda istişare etmemiz gerektiğini devamlı Batı’ya, Yahudi’ye, masona, devamlı şuna buna suç atmayıp, oturup ‘Biz ne yapıyoruz?’ Bunu konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bugün hakikaten İslam dünyası büyük bir medeniyet krizi yaşıyor. Medeniyetimiz Batı medeniyetine bir alan boşalttı. Batı medeniyeti yükselirken İslam medeniyeti maalesef geride kalmış oldu.”

(…)

“İslam aleminin entelektüel kaynaklarını yeniden keşfetmesi, bu zemin üzerinden yeni fikri açılımlara kapı aralaması gerekmektedir. Çünkü hakikaten bizim sadece İslam aleminin medeniyet olarak zirvede olduğu dönemlerde değil, daha sonraki dönemlerde de 18, 19 ve 20. yüzyıllarda çok değerli fikir insanlarının değerli eserler verdiğini görüyoruz. Ancak bunların sadece Arapça, Türkçe veya çıktığı coğrafyaların dillerinde olduğunu, İslam dünyasının diğer dillerine çevrilmediğini, dünyayla paylaşılmadığını görüyoruz” diye konuştu.


http://www.salom.com.tr/haber-106129-bilal_erdogan_quotbatiyi_yahudiyi_masonu_suclamayi_birakalim.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın