İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Silahlar serbest olsaydı Holokost’ta yüz binler ölmezdi”

ABD-Florida’da meydana gelen okul katliamından sonra başlayan kişisel silahlanma ile ilgili tartışma tüm hızı ile devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Alaska Senatörü Cumhuriyetçi Don Young ile  velilerin yaptığı bir toplantıda, bir veli ile silah lobisinin koyu savunucusu arasındaki tartışma dikkat çekti.

Senatörün en büyük rakibi Demokrat görüşlü Dmitri Shein tarafından çekilen videoda veli, silahlanmanın serbest olduğu bir toplumda  öğrencilerin  güvenliğinin nasıl sağlanacağını sorarken Senatör Young, Başkan Trump’ın ortaya attığı; öğretmenlerin silah taşıma fikrini desteklediğini ifade etti.

Velinin sorusuna sinirlenen Senatör savunduğu kişisel silahlanmanın gerekli olduğu fikrini daha da ileri götürerek, konuyu Holokost’a getirdi ve yüz binlerce Yahudi’nin ölüme neredeyse hiçbir direnç göstermeden gittiğini belirtti.

Rusya’da savaş öncesi de milyonlarca silahsız Yahudi’nin infaz edildiğine dikkat çeken senatör, veliye şöyle cevap verdi: “Rusya’da kaç milyon kişi savunmasız bir şekilde vurulup öldürüldü? Eğer silahlanmış olsalardı durum farklı olurdu. Kaç kişi silahsız oldukları için kolayca fırınlara  gönderildi biliyor musunuz?”

Eğer kişisel silahlanma olmasaydı Holokost olmazdı fikri ilk defa ortaya atılmadı. 2015’te başkan adayı olan Ben Carson da seçim konuşmalarında benzer bir fikri savunmuştu.

ABD silah lobisinin lokomotif kurumu NRA avukatlarından Stephen Halbrook da 2013’te yazdığı bir makalede aynı konuyu gündeme getirmişti.


http://www.salom.com.tr/haber-106054-silahlar_serbest_olsaydi_holokostta_yuz_binler_olmezdi.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın