İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TBMM: Ermenistan, işgal ettiği topraklardan çekilmeli

TBMM Dışişleri Komisyonunca, Hocalı Katliamı’nın yıl dönümü sebebiyle yayımlanan bildiride, “Bu olayın müsebbiplerinin uluslararası hukukta yargı önüne çıkarılması ve Ermenistan’a da işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrımızı yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

TBMM Dışişleri Komisyonunca, Hocalı Katliamı’nın 26. yılı nedeniyle bir bildiri yayımladı.

Bildiride, bu tür saldırgan eylemlerin tekrarlanmaması için uluslararası toplumun, BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ile İslam İşbirliği Teşkilatının, bu katliama hak ettiği önemi vermesi ve gerekli tepkiyi göstermesi gerektiği kaydedildi.

Dışişleri Komisyonunun bildirisinde, Ermenistan birlikleri tarafından, 1992 yılının 25 Şubat’ını 26 Şubat’a bağlayan gecesinde Yukarı Karabağ’ın Hocalı kasabasına düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği anımsatıldı.

Bildiride, “Türkiye olarak, Azeri kardeşlerimizin bundan tam 26 yıl önce Hocalı’da karşı karşıya kaldıkları vahşi saldırı ve katliamı her zaman kalbimizin en derinlerinde hissediyor, bu acıyı en içten duygularımızla paylaşıyoruz. Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince gerçekleştirilen bu katliamı ve Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini şiddetle kınıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Bildiride, şu görüşler dile getirildi:

“Azerbaycanlı kardeşlerimizle bu haklı davalarında dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu vesileyle, bu olayın müsebbiplerinin uluslararası hukukta yargı önüne çıkarılması ve Ermenistan’a da işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrımızı yineliyoruz. Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybeden Azeri kardeşlerimizi rahmetle anıyor, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.”


https://www.dunya.com/gundem/tbmm-ermenistan-isgal-ettigi-topraklardan-cekilmeli-haberi-404735

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın