İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kahraman’a ‘Halil Bertay’ için ağır eleştiri

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Ermeni tezgahının Türkiye sözcülerinden Halil Bertay’ı ‘Meclis Sohbetleri’ etkinliğine konuk olarak çağırması tepki topladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’a, sözde Ermeni soykırımının Türkiye sözcülerinden Halil Bertay’ı ‘Meclis Sohbetleri’ etkinliğine konuk olarak çağırması büyük tepki topladı. Eski Devlet Bakanı Sadi Somucuoğlu, Kahraman’a yazı göndererek milletten özür dilemesi gerektiğini söyledi. Eski TBMM Başkanvekili Hasan Korkmazcan “Meclis’in görevi Türk milletine hakaret teşkil eden kararların ortadan kaldırılmasını sağlamaktır” dedi.

Hollanda Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesinden bir gün önce Ermeni iddialarının sözcülerinden Prof. Dr. Halil Berktay, Meclis’e konuşmacı olarak davet edilmişti.

‘ÖNEMİNİ KAVRAYAMADILAR’

Eski TBMM Başkanvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, AKP iktidar çevrelerinin konunun önemini hâlâ kavrayamamış olduğunu belirtti, TBMM Başkanlığının görevlerini hatırlattı. Aynı zamanda Avrupa Parlamenterleri Birliği Onursal Başkanı olan Korkmazcan, “Türkiye’nin yapacağı şey, AİHM kararlarını ele alıp aksi yöndeki bütün hukuksuz saldırıları geri püskürtmektir” dedi. “Şu anda yapılacak iş TBMM’nin öncülüğünde Türk milletine hakaret teşkil eden bu kararların ortadan kaldırılmasını sağlamaktır. Türkiye’nin dayanağı AİHM’nin kararlarıdır.”

‘MİLLETİ TEMSİL ETMELİSİNİZ’

Eski devlet bakanı ve Milli Düşünce Merkezi Genel Başkanı Somuncuoğlu, Kahraman’ın, Meclis Sohbetleri’ne Berktay’ı çağırmasından dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi. Somuncuoğlu Meclis Başkanlığına gönderdiği kınama yazısında şu satırlara yer verdi: “Nice şehitlerin kanları, çekilen tarifsiz acılar ve ödenen ağır bedellerle kazanılan, Türk Milletinin egemenliğinin temsil edildiği kutsal bir mekânda; demokratik rejimin en yüce kurumu TBMM’de Halil Berktay gibi birinin konuşacak olmasını şaşkınlıkla ve üzüntüyle karşıladığımızı bildirmek isteriz. Bu kişi ki; Ermeni Mezalimi konusunda, Osmanlı Türk İmparatorluğuna, Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Milletine en ağır suçlamaları ve hakaretleri yapanların öncüsü konumundadır. Meclisimizin Başkanına asla yakışmayan bu tutumu şiddetle kınıyoruz.”

‘ÖZÜR DİLEYİN’

Ermenistan, Ermeni Diasporası, bazı emperyalist ülkeler ve işbirlikçilerin yalanlarını, inatla ve cüretle tekrarlayan Berktay’ın hangi maksatla TBMM’ye davet edildiğini öğrenmek istediklerini belirten Somuncuoğlu, “Sizi, Türk Milletinden özür dilemeye ve bu davranışınızı açıklamaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Rıdvan Karluk, Turkish Forum internet adresinde yayımlanan yazısında, şu satırlara yer verdi: “Hollanda Parlamentosu’nun 22 Şubat’ta koalisyon ortağı Hıristiyan Birliği’nin hazırladığı sözde Ermeni soykırımını tanıma tasarısını kabul etmesinden bir gün önce Berktay’ın TBMM’de konuşma yapması, ancak Türk Milletine yapılmış kötü bir şaka olabilir.”


https://www.aydinlik.com.tr/kahraman-a-halil-bertay-icin-agir-elestiri-politika-subat-2018

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın