İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selina Doğan: SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN DAHA FAZLA DİYALOG

Midyat’a giderek kamuoyunun gündemine getirdiğimiz Süryani Vakıflarına ait mülklerle ilgili sorun büyük oranda çözüldü.

Süreci kısaca hatırlayacak olursak;
Büyükşehir yasasıyla birlikte köyler resmi olarak mahalleye dönüştürülmüştü. Köylerin tüzel kişiliğine kayıtlı mülkler de Hazineye devrolmuştu. Mardin’in büyükşehir olmasıyla birlikte Süryaniler tarafından kullanılan ve köy tüzel kişiliklerine kayıtlı, aralarında tarihi kiliselerin de bulunduğu mülkler Hazineye devrolmuş ve kurulan komisyon da bu mülklerin kullanımının Diyanet İşleri Başkanlığına vermişti.

Toplumun tüm kesimlerine adalet talep ettiğimiz Adalet Yürüyüşümüz sürerken ben de Midyat’a giderek incelemelerde bulunmuş ve konunun kamuoyu gündemine gelmesini sağlamıştım.

Bunun ardından Süryani Vakıflarının temsilcileriyle Hükümet arasında başlayan diyalog sonucu ilgili mülklerin yeniden Süryani toplumuna devredilmesi için yasal düzenleme yapıldı.
O düzenleme de dün Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. İstanbul’daki programımdan dolayı komisyon toplantısına katılamadım. Bu yasal düzenleme için emeği geçenlere ve yasama faaliyetine katılan milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Sorunlarımızın çözüm yolunun diyalog olduğunu biliyoruz. Başta patrik seçimi olmak üzere azınlıkların yaşadığı diğer sorunların da diyalogla çözülmesini temenni ederiz.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201706271029040516-chp-mardin-suryani-diyanet-lozan/


https://www.facebook.com/selinaozuzundogan/posts/1164327410365047

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın