İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan’dan Karabağ’a kutlama mesajı: Özgürlüğün alternatifi yok

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Artsakh (Dağlık Karabağ) Kurtuluş Hareketi’nin 30. yıldönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.

20 Şubat 1988  tarihinde Dağlık Karabağ il meclisinnin, Artsakh’lıların kendi tarihini tayin etme özgür iradesini yanıstan karar aldığını ve karardaki talepler ile mücadeleye dünya Ermenilerinin katıldığını hatırlatan Sarkisyan şöyle devam etti: ‘‘Bugün Artsakh Cumhuriyeti’nin, Artsakh Yeniden Doğuş Günü ilan ettiği tarihi dönüm noktasının 30. yıldönümünü kutluyoruz. Dahası, 20 Şubat Ermeni halkının yeniden doğuş günü oldu.’’

Ermeni halkının barışçıl ve yasal adımlarına karşı Azerbaycan Sumgayit ve ülkenin diğer şehirlerinde Ermenilere katliamlar uyguladığını hatırlatan Sarkisyan ‘‘Savaşma zorunda bırakıldık. Savaşı başlatayanlar güçlü olduklarını ve Ermenileri yok edip Artsakh’ı boşaltarak Karabağ sorununu hızla ve sonsuza kadar çözmüş olacaklarından emin idi. 30 yıllık uzağından baktığımızda Karabağ Kurtuluş Hareketi’nin binlerce kişinin hayatını kurtardığını söyleyebiliriz. Artsakh Ermenileri tüm dünya Ermenilerinin desteğiyle bu ağır dönemden onurla çıktı. Bugün bize ‘düşman’ olarak hitap edenler istedikleri şeylerle bizi suçluyorlar, acnak Artsakh halkının tek suçu yenilmemesi ve savaşta yok olmamasıdır’’ ifadelerinin altını çizdi.

Karabağ Kurtuluş Hareketi’nden 30 sene sonra da  aynı tehditleri duyduklarını bildiren Sarkisyan, son 30 yıl boyunca Ermeni düşmanlığı propagandası yürütüldüğünü, hiç bir şeyin değişmediğini söyledi.

30 yıl içinde Artsakh’ın hem ekonomik hem siyasi hem kültürel açıdan büyük ilerleme kaydettiğini dile getiren Sarkisyan ‘‘Bir halk ve devlet olarak yapacağımız daha çok şey var’’ dedi.

Ermenistan ve Artsakh Cumhuriyetleri’nde demokrasiyi inşa ettiklerini, özgürlük ve insan onurunun Ermeni halkı için mutlak değerler olduğu için temel insan haklarına koşulsuz saygı gösterdiklerini bildiren Ermenistan Cuhurbaşkanı ‘‘Özgürsüzlüğün bir mazereti yok, özgürlüğün ise alternatifi yok’’ ifadesine vurgu yaptı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/02/20/Serj-Sarkisyan-Karabağ-Özgürlük/123859

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın