İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermeni Patrik seçimleri için İçişleri Bakanlığı’na dava

Türkiye Ermeni Patrik seçimlerini koordine eden Müteşebbis Heyet, Patrik seçimi yapılmasına dair ilettiği dilekçeye yanıt gelmemesi üzerine hak kaybı yaşanmaması amacıyla İçişleri Bakanlığı’na dava açtı.

 

‘‘Agos’’ gazetesinde yer alan habere göre Başepiskopos Karekin Bekçiyan’ın Patrik Kaymakamı seçilmesinin ardından yapılan seçimle göreve gelen Müteşebbis Heyet, Patrik seçimi yapılmasına dair İstanbul Valiliği eliyle İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği dilekçeye yanıt alamaması üzerine geçtiğimiz hafta dava açtı. Müteşebbis Heyet kaynakları 2017 Ağustos ayında seçim tarihini de içeren dilekçenin İstanbul Valiliği’ne gönderildiğini, yanıt gelmemesi üzerine ara bir dilekçe verilerek yanıt talep edildiğini hatırlattılar. Bu dilekçeye de yanıt gelmemesi üzerine hak kaybı yaşanmaması amacıyla İçişleri Bakanlığı’na dava açıldı.

Öte yandan dava açılması konusunda Müteşebbis Heyet içinde tartışmalar yaşandığı, kimi üyelerin dava açılmasına karşı olduğu öğrenildi. Bu tartışmaların ardından Hosrof Köletavitoğlu, Varujan Bulgan ile Ruhani Kurul temsilcileri Der Goryun Fenerciyan ve Der Dırtad Uzunyan istifa ettiler. İstifalar sonrası Heyet’in nasıl bir yapıda göreve devam edeceği önünüzdeki günlerde belirlenecek.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/02/06/T%C3%BCrkiye-Ermeni-Patrik-%C4%B0%C3%A7i%C5%9Fleri-Bakanl%C4%B1k-Dava/122821

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın