İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mkhitaryan, Arsenal-Everton maçının en iyi futbolcusu tanındı

Ermenistan milli futbol takımı kaptanı ve İngiliz Premier Ligi ekiplerinden ‘Arsenal’in formasını giyen Henrikh Mkhitaryan Arsenal-Everton karşılaşmasının en iyi futbolcusu tanındı.


Futbolcuların performanslarını değerlendiren ‘WhoScored’ spor sitesi maçın en yüksek 9.9 puanı Ermeni futbolcuya verdi.

3 Şubat’ta Arsenal Emrates Stadı’nda ağırladığı Everton’u 5-1 skorla mağlup etti. Mkhitaryan, Premier Ligi’nin 26. turunda karşılaşan Arsenal-Everton maçında 3 asist yaptı. Ermeni yıldız futbolcu Premier Ligi’nin 2017/2018 sezonunda bir maçta 3 asist yapan tek futbolcudur.

Arsenal, karşılaşmanın 6’ncı ve 19’uncu dakkalarında Aaron Ramsey, 14’üncü dakikada Laurent Koscielny ve 37’inci dakikada yeni transfer Pierre-Emerick Aubameyang’ın golleriyle ilk yarıyı 4-0 önde kapattı. Everton’un tek golünü, 64. dakikada Domenic Calvert-Lewn kaydetti. 74. dakikasında Ramsey bir gol daha atarak Arsenal, rakibini 5-1 yendi.

Hatırlanacağı üzere 22 Ocak’ta Manchester United’ın orta saha oyuncusu Henrikh Mkhitaryan’ın “Arsenal”e geçmesi resmen doğrulanmıştı. Arsenal’dan yapılan açıklamada, 29 yaşındaki futbolcuyla uzun dönemli sözleşme imzalandığı bildirilirken, 3,5 yıldır Arsenal forması giyen Alexis Sanchez’in ise Manchester United’a transfer olduğu kaydedildi.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/02/05/Mkhitaryan-Arsenal-Everton/122684

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın