İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ya yıkın, ya tamir edin

Yenierenköy’deki eski kilise, bakımsızlıktan dolayı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Çocukların bu tehlikeli yerde oyun oynamasından endişe duyan aileler, yetkililere seslendi:

Ayşe BULUT
Yenierenköy’deki eski kilise, bakımsızlıktan dolayı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Çevresi için tehlike arz eden kilise, Yenierenköy’de Kurtuluş Sokak’ta bulunuyor.
Kilisenin dışındaki kemer taşları birbirinden ayrılmış durumda. Ancak en önemlisi, çocukların bu kilisenin avlusunda oynaması.
Her an yıkılma tehlikesi bulunan bu kilise, avlusunda oynayan çocuklar için bir tehdit. Can güvenliği bulunmayan kilise avlusunda oynayan çocuklar için aileleri çok endişeli.
Aileler, çocuklarını, kilisenin avlusuna gitmeme konusunda uyarsa da, çocukların mahallede oyun oynayacak başka bir yerleri olmadığı için bu tehlikeli mekânda vakit geçirmelerinin önüne geçilemiyor.
Çocuklar ise tehlikenin farkında değil. Bölge halkı, kilisenin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu, özellikle avlusunda oyun oynayan çocuklar için çok büyük tehlike arz ettiğini yineleyerek, yetkililere, “ya yıkılsın, ya da tamiri yapılsın” diye seslendi.


http://www.kibrisgazetesi.com/doga-cevre/ya-yikin-ya-tamir-edin/35925

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın