İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa: “Avrupa antisemitizm ve nefret konusunda daha fazlasını yapabilir”

Papa Francis pazartesi günü Roma’da katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada İncil’den alıntılar yaptı ve Avrupalıların nefret ve antisemitizm ile daha çok mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.

Bazı İtalyan Yahudi kuruluşlarının desteğinde Avrupa’da Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından düzenlenen konferansta, Papa Francis şunları ifade etti: “Antisemitizm ve nefret kaynaklı suçla savaşmak Avrupa’daki devletlerin, resmi özel tüm kurumların sorumluluğudur.”

Papa konuşmasında 1965 yılında Vatikan’ın yayınladığı Nostra Aetate Deklarasyonundan alıntılar da yaparak, Yahudilerin ve tüm inanç sahiplerinin Hıristiyan alemi tarafından kucaklanması gerektiğini belirtti.

Papa şöyle devam etti: “Biz de Vatikan olarak nefret ve antisemitizm ile mücadelede üzerimize düşeni yapmak istiyoruz.  Bu yolculukta beraber yol almak istiyoruz.”

Papa’nın Vatikan tarafından 1965’te yayınlanan ve  Yahudiler ile Hıristiyanlık arasında temelde hiçbir düşmanlık olmadığını deklare eden, Nostra Aetate’den yaptığı alıntı ise şöyleydi:

“Kilise, Yahudilik ile Hristiyanlık arasındaki ortak temelin farkındadır. Bu karar sadece politik bir karar değil, İncil’in ruhani sevgiyi öne çıkaran, her tür nefreti reddeden temel felsefesinin doğal bir  sonucudur. İncil, Yahudilere karşı her tür şiddeti, nefret söylemini, ayırımcılığı veya nefret imasını reddeder.”


http://www.salom.com.tr//haber-105712-papa_avrupa_antisemitizm_ve_nefret_konusunda_daha_fazlasini_yapabilir.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın