İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Mülteciler vaftiz edilip yurtdışına gönderiliyor’

Katolik vatandaşlar, İzmir Aziz Yuhanna Katedral Bazilikası’nda mültecilerin vaftiz edildiğini ve Hıristiyan yapıldıktan sonra yasadışı yollardan yurtdışına kaçırıldıklarını iddia etti

Türkiye’nin Asya topraklarındaki en önemli Katolik yapısı olma özelliğine sahip İzmir Aziz Yuhanna Katedral Bazilikası’nda, başta Suriyeli olmak üzere birçok mültecinin vaftiz edilerek Hıristiyanlığa geçirildiği ve ardından yurtdışına kaçırıldıkları iddia edildi. İkamet adresleri olarak da kilisenin gösterildiği iddia edilen mültecilerin, vaftiz töreni sonrasında Hıristiyanlığı belgelendiği öne sürüldü. 50 yıl sadece NATO’da görevli olan askerlere kapılarını açan ama ülkedeki tek Katolik Metropolitliğin dini merkezi olarak büyük önem taşıyan İzmir Aziz Yuhanna Katedral Bazilikası, 2013’ten beri tüm İzmirlilere açık olmasıyla dikkat çekiyor. Katedral’de, Türkiye’de bulunan Müslüman mültecilerin Hıristiyanlığa devşirilerek yurtdışına çıkarılmasının, Katedral mensubu Hıristiyanları da rahatsız ettiği belirtildi.

KİLİSENİN GÖREVİ DEĞİL

İzmir’de yaşayan ve adını vermek istemeyen Katolik bir Türk vatandaşı, şahit olduğu olayları şu şekilde aktardı: “İzmir katedralinde uzun zamandır takip ettiğim ve rahatsızlık duyduğum bir dizi hareketliliği dile getirmek istiyorum. Katedral içinde mülteciler kalmakta, bu yönde ikamet almaktalar veya ikametleri başka illerde olsa da kaçırılmak için burada barınmalarına izin verilmektedir. Bu mülteciler katedralde vaftiz edilerek Hıristiyanlaştırılıyorlar. Normal şartlarda deniz kıyısında ikamet verilmeyen mülteciler, kilise pederinin desteğiyle sözde yardım amaçlıymış gibi yasalara karşı çıkılarak burada barındırılıyorlar ve insan kaçakçıları tarafından yurtdışına götürülüyorlar. Fotoğraflarda görülen aileler bu kilisede barındı ve bazıları Amerika veya Yunanistan’a kaçırıldı. Son bir senedir kilise kamera kayıtları izlendiğinde, bazı ailelerin gelip bir süre burada kalıp gittikleri fark edilecektir.”

FARKLI YOLLARDAN

Kilise cemaatinde bulunan kişi, yaşananların yasadışı olduğunu iddia ederek, “Elbette ki bu insanlara yardım edilmeli ancak burada devletin kanunlarının dışında farklı bir yol izlendiğine inanıyorum. Havaalanında fotoğrafı çekilen ailenin büyük oğlu Amerika’ya gitti, diğerleri de çıkış için yol aramakta. Bu kaçışların kiliseyi kullanarak yapılması kilisenin amacının dışında işlere karışıldığını göstermektedir” diye konuştu.

VAFTİZ BELGESİ VERİLİYOR

Mültecilerin kilisede kalmasının doğru olmadığının altını çizen Katolik vatandaş, “İbadet yeri ile barınma yeri karıştırılmamalı. Kilisenin mültecileri iltica ettirme konusunda bir görevi olduğunu düşünmüyorum. Bazı aileler çok hızlı şekilde vaftiz edilip belge verilerek gönderiliyorlar.
Bu çok kutsal hediye, böyle bir şeye alet edilmemelidir” dedi.

MÜLTECİ KAÇAKÇILIĞI İDDİASI

Yaşananları uzun süredir gözlemleyip belgelediklerini iddia eden Katolik vatandaş, “Mülteci kaçakçılığı yapılıyor. Onu gözümüzle görüyoruz.
Zira fotoğraflar da bunu belgeliyor. Ege denizinden botla geçiyorlar. Bir nevi aktarma noktası haline gelmiş. Ama görmediğimiz daha neler var bilmiyoruz” diye konuştu.


https://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2018/01/27/multeciler-vaftiz-edilip-yurtdisina-gonderiliyor

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın