İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zohrabyan: Avrupa Konseyinde, Ermeni düşmanlığının devlet politikası olduğu bir devlet var

Azerbaycanlı bilim adamı Metzamor Nükleer Santralinin sismik güvenliğini kontrol etmek için 9 büyüklüğünde bir deprem tertiplenmesini öneriyor. Beyan, bugün başlayan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi kış oturum dönemindeki konuşmasında Ermenistan’lı parlamenter Naira Zohrabyan’dan geldi.

Zohabyan, Avrupa’da ırkçılık, fanatizm ve yabancı düşmanlığında tehlikeli büyümeyew ilişkin konuştu ve Parlamenterler Meclisinin kendi kabul ettiği kararlara sadık kalması ve zenofobya ve yabancı düşmanlığı  ülkelerinde devlet politikasına dönüştüren Avrupa Konseyi üyesi  ülkew liderlerini siyasi sorumluluğa tabi tutması çağrısında bulundu. Zohrabyan, Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kendi esas düşmanlarının tüm dünyaya yayılmış Ermeniler olduğu ve onları etkisi altında bulunan kirli şahsiyetlerin olduğuna ilişkin demecine atıfta bulunarak, Azerbaycan Bilimler Akademisi Rasyasyon Meselelerei Enstitüsü direktörü Adil Garibov’un, Metzamor Nükleer Santralinin sismik güvenliğini kontrol için Ermenistan’da 9 büyüklüğünde deprem tertiplenmesi önerisinde bulunduğunu hatırlattı.

Zohrabyan, konuşmasında amacı edebiyat aracılığıyla yurtseverlik, dürüstlük ve insanseverlik terbiyesi vermek olan Azerbaycan çocuk portalına dikkat çekerek, Azerbaycanlı bir genç olan Ruslan Novraz’ın şu sözlerine dikkat çekti:

ʺYeni zamanlar geldi.Yahudiler artık dünyada yalnız değiller. Onlardan daha canavar ve murdar Ermeniler var.ʺ

https://news.am/tur/news/432400.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın