İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran, Ermenistan’la gaz alanında işbirliğini canlandırma çabasında

İran, gaz tedariki alanında Ermenistan’la işbirliğini canlandırmaya hazır. Beyan İran Ulusal Gaz Teşkilatı Bşk. Hamid Rıza Araki’den geldi.

Mehr Ajansının verdiği habere göre İran’lı bakan ʺErmenistan ve İran arasında gaz ve barter sözleşmelerinin tesisi dışında Tahran Erivan’la gaz alanındaki işbirliğini de genişletmeye hazırʺ dedi.

Bakan, Ermenistan’ın kendi payına, 1 milyon m3 gaz karşılığında İran’a 3 kw/h enerji ihraç etme sözü verdiğini ifade etti.

İran’dan Ermenistan’a gaz ihracatı hacminin artırılması olanağına değinen bakan ʺİran Ermenistan’a, gaz ihraç hacmini büyütebilir, ancak Ermeni tarafı İran’a daha fazla elektrik enerjisi ihraç edemezʺ dedi.

Ancak gaz tedarik hacminin artırılması için tarafların buluşma tertipleme yönünde görüş birliği sağladıklarını belirten bakan, İran’la müzakereleri Ermenistan’ın kamu olduğu gibi özel sektör firmalarının da yürütebileceğini sözlerine ekledi.

2004 yılında İran ve Ermenistan Barter İşlemlerine ilişkin 20 yıl müddetli bir sözleşme imzaladılar, buna göre İran gazı Ermeni elektrik istasyonları tarafından kullanılmakta, Ermenistan da İran’a elektrik enerjisi tedarik etmekte.

https://news.am/tur/news/432315.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın