İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Korsan kilisenin sahte papazı

Yeni Asır, Çiğli, Konak ve Karşıyaka’da ortaya çıkardığı korsan kiliselere bir yenisini daha ekledi. Karşıyaka’da bir apartmanın birinci katında faaliyet gösteren ‘Söz’ adındaki kilise de korsan çıktı

İzmir’de daha önce Çiğli, Konak ve Karşıyaka’da Yeni Asır’ın ortaya çıkardığı korsan kiliselerle ilgili soruşturma devam ederken, Karşıyaka’da yeni bir korsan kilise daha tespit edildi. Ara sokakta bir apartman dairesinde faaliyet gösteren “Söz” isimli kilisenin korsan olduğu gibi kilisede ayinleri yapan Yücel Tepe’nin de “pastör” belgesi olmadığı ve sahte papaz olduğu ortaya çıktı.

AYRILMA AŞAMASINDA

İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde bir ayin sırasında Tepe’nin gerçekten pastör olan kişiyle bu yüzden tartışma yaşadığı ve cemaatin de gerçeği bu tartışmayla öğrenince şok yaşadığı kaydedildi. Cemaatten birçok kişinin kiliseden ayrılma aşamasına geldiği öğrenildi.

MİSYONERLİK FAALİYETLERİ

Çiğli Güzeltepe’de iki katlı binayı korsan kiliseye dönüştüren İsevi Topluluklar Derneği’nin Karataş’taki merkezini de korsan kiliseye çevirdiğini ortaya çıkaran Yeni Asır, 3’üncü korsan kiliseyi de Karşıyaka’da bulmuştu. Bir apartmanın alt katında Işık Kilisesi Derneği adı altında misyonerlik faaliyetleri yürütülen ve kilise gibi ayinler yapılan merkezle ilgili İzmir Valiliği’ne bağlı Dernekler Masası’nın başlattığı soruşturma devam ederken, ortaya bir korsan kilise daha çıktı.

CEMAAT ŞOKE OLDU

Yine Karşıyaka’da bir apartmanın birinci katında “Söz” ismiyle faaliyet gösteren kilisenin papazının da gerçek bir papaz olmadığı ortaya çıktı. Pastör belgesi bulunmayan Yücel Tepe’nin gerçek bir pastör olmadığını geçtiğimiz günlerde bir ayin sırasında yaşanan tartışmada öğrenen kilise cemaati şoke oldu. Tepe’nin gerçekten pastör olan kişiyle tartışma yaşadığı ve cemaatin de gerçeği, bu tartışmayla öğrendiği kaydedildi.

‘ONDALIK’ ALIYOR

Tepe’nin dini kullanarak cemaatten “ondalık” adı altında para topladığı da kaydedildi. Tepe’nin insanları vaftiz ettiğini söylemesine rağmen vaftiz kağıdı da veremediği kaydedildi. İddiaya göre kiliseye bağlı evlerin de birer örgüt evi gibi kullanıldığı ileri sürüldü.

FATİH ŞENDİL

https://www.yeniasir.com.tr/ucuncusayfa/2017/11/28/korsan-kilisenin-sahte-papazi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın