İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kaçak Kiliseye Mühür!

İzmir’de İsa Mesih Derneği’nin ruhsatsız olarak açtığı Güzeltepe’deki Çiğli Smyrna Kilisesi, Yeni Asır’da yayınlanan haberin ardından Çiğli Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi. Ekipler, sözde kilisenin tabelasını da indirdi

İzmir’de misyonerlik faaliyetleri yürüten İsa Mesih Derneği’nin, Çiğli’deki iki katlı bir gecekonduyu kiliseye çevirdiğini Yeni Asır’dan öğrenen Çiğli Belediyesi Zabıta ekipleri Çiğli Smyrna Kilisesi tabelasını sökerek kapısını mühürledi. Korsan faaliyet gösteren binanın mühürlenmesi üzerine Yeni Asır’a teşekkür eden çevre sakinleri, “Böyle bir rezalet yok. İstedikleri gibi burada cirit atıyorlardı. Kontrol altına alınmaları çok güzel oldu” diye konuştu. Öte yandan binaya asılan tabela ile kilise olarak kullanıldığı iddia edilen binanın yasal şartların hiçbirini taşımadığı ortaya çıktı. Merkezi İzmir Karataş’ta bulunan İsa Mesih Derneği, Çiğli Güzeltepe’deki iki katlı binayı korsan kiliseye dönüştürdü. Kilise açmak için gereken yasal şartların hiçbirini taşımayan ve ruhsatı olmayan binaya “Çiğli Smyrna Kilisesi” yazılı tabela asan derneğin, burada özellikle çocuk ve gençlere “Hristiyanlık” propagandası yaptığı ileri sürüldü. Bu yasadışı faaliyete son verilmesini isteyen çevre sakinlerinin çağrısını Yeni Asır kamuoyunun gündemine getirdi. Haberin ardından yapılan incelemede söz konusu kilisenin korsan olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi. İzmir’deki Protestan cemaatinin temsilcileri de olaya tepki göstererek korsan faaliyet gösteren bir binaya böyle bir tabela asılamayacağını ifade etti.

BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

Yeni Asır’da yayınlanan “Korsan Kilise” haberinin ardından Çiğli Belediyesi harekete geçti. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 10 günlük bayram tatilinin bitmesinin ardından zabıta ekiplerine talimat verdi. Yapılan inceleme sonrası tüm aramalara rağmen bir yetkilisine ulaşılamayan binanın “İsevi Topluluklar Derneği” adını taşıdığı ve bu isme ait bir su faturasının bulunduğu tespit edildi. Ortaya çıkan gerçeğin ardından duvara asılan ‘Çiğli Smyrna Kilisesi’ tabelası zabıtalar tarafından indirildi. Ardından da kilisenin ruhsatı ve izni olmadığı için kapısı mühürlendi.

Semt sakinleri Yeni Asır’a teşekkür etti

Kilise açmak için gereken yasal şartların hiçbirini taşımayan ve ruhsatı olmayan binaya Çiğli Smyrna Kilisesi tabelası asan derneğin, burada özellikle çocuk ve gençlere Hristiyanlık propagandası yaptığını ileri süren vatandaşlar seslerini duyan, Yeni Asır ve Çiğli Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Mahalle sakinleri, “Bizden nasıl bir yer açarken ruhsat istiyorlarsa onlardan da isteyecekler. Biz kimsenin ibadetine karşı değiliz ama kurallara uyulması gerekir” diye konuştu.

FATİH ŞENDİL

https://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/09/06/kacak-kiliseye-muhur

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın