İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Develi de sahibinden muhteşem tarihi Ermeni Konağı

4+2    470m2          4. kat  150.000 USD . Kısa bir süreliğine fiyatımızı düşürdük. Kayseri Develi şimdiki ismi ile Reşadiye mahallesi olan Aygösten Mahallesi’nde gerçekten muhteşem tarihi ermeni konağı sahibinden satılıktır. A’dan Z’ye her bir yeri; kapıları, pencereleri, dolapları ve yüklükleri, tavan ve göbekleri hâlâ 1906 yılında yapıldığı gibi canlı renklere sahip bozulmamış kalem işi kök boya bezemeleri hemen hemen şu an sayamayacağım her bir demirbaşı orijinal korunmuş gerçek bir şaheser konağın konumu merkezi yerde çarşıya, pazara, hastaneye, toplu ulaşıma üniversiteye okula ve camiye yakın olması ile de değerli bir yerdedir. Bina kondisyonu mükemmel derecede sağlamdır. Binanın hemen hemen hiç bir taş ve ahşap unsurlarında çürüme erime yoktur. dış cephesindeki taş üzerindeki kabartma hayvan figürleri ile damdan su akması için muhteşem taş işçiliği ile yapılan ejderha şeklinde çörtenleri bulunmaktadır.

Mahzen katı, giriş zemin kat, üst kat ve çatı katı olmak üzere 4 kattan oluşmaktadır.  Bina kesme taş yöre ağzıyla çengeme taştan 1906 yılında ermeni ustalar tarafından yapılmıştır. Zamanında Develi’nin çok zengin bir ailesinin konağıymış. bu sebeple evin her köşesi adeta buram buram tarih kokmaktadır. bir o kadar da orijinal olarak bozulmadan günümüze kadar gelebilmiştir. Tabii ki ufak tefek restorasyon yapılması gerekmektedir.
Binamız korunması gerekli kültür varlığı olduğu için tescillidir. Bu sebeple kültür Bakanlığı’ndan hibe alınabilmektedir. Ayrıca Toki’den tescilli kültür varlıklarının restorasyonu için çok düşük faizli ve uzun vadeli ( 10 yıl geri ödemeli, yıllık % 4 faizli) kredi verilmektedir. bu yönleriyle de restorasyon bakım onarım işleri kolaylıkla yapılabilmektedir. ayrıca restorasyon projesi ( restitüsyon. Röleve ve restorasyon) hazır olup anıtlar kurulundan onaylıdır.

Yorumlar kapatıldı.