İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Saldırgan Polis Çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise saldırıdan iki saat sonra kameraların karşısına birlikte geçti. İçişleri Bakanı Soylu, saldırganın 1994 Söke doğumlu Mevlüt Mert Altıntaş adında Ankara Çevik Kuvveti’nde 2,5 yıldır görevli polis memuru olduğunu kaydetti. Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı açıklamada, “alçakça saldırıyı kınıyoruz, sorumlular Türk adaleti karşısına çıkarılacaktır” dendi.

***
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’ni hedef alan silahlı saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla aradı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da saldırganın kimliğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Ankara Büyükelçisine yönelik saldırının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla aradı. Erdoğan, saldırıyla ilgili bilgileri Putin ile paylaştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise saldırıdan iki saat sonra kameraların karşısına birlikte geçti.
İçişleri Bakanı Soylu, saldırganın 1994 Söke doğumlu Mevlüt Mert Altıntaş adında Ankara Çevik Kuvveti’nde 2,5 yıldır görevli polis memuru olduğunu kaydetti.
Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı açıklamada, “alçakça saldırıyı kınıyoruz, sorumlular Türk adaleti karşısına çıkarılacaktır” dendi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı da olayın terör saldırısı olduğunu belirtti. Rusya Savunma ve Güvenlik Komitesi, “Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirmek istiyorlar” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar kapatıldı.