İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan kentlerinden birinde «akıllı kent» projesi hayata geçirilebilir-Çinlilerle görüşme

Ermenistan kentlerinden birinde« akıllı kent» projesinin hayata geçirilmesi olası. Beyan Ermenistan başbakanı Karen Karapetyan ve Çin Xinhua Üniversitesi bünesindeki Kamu Güvnliği Araştırmaları Merkezi ve Çinli «GSAFETY» firması delegasyonuyla buluşma esnasında geldi.

Başbakanlıktan NEWS.am’e verilen bilgiye göre, taraflar ulaştırma alanında güvenlik sisteminin hayata geçirilmesi yönünde işbirliği perspektiflerini görüştüler. Özellikle «akıllı kent» projesinin geliştirilmsi v bunun Ermenistan kentlerinden birinde hayata geçirilmesi olanakları Masaya yatırıldı.
Firma Yönetim Kurulu üyesi Xue Hailun firma faaliyet yönlerin ilişkin bilgi verdi ve toplu taşımacılık alanında da olmak üzere trafik güvenliğine ilişkin sistemlerin devreye alınması işinde işbirliğinin yoğunaştırılmasına hazır olduklarını ifade etti.
Başbakan, Çin tarafının Ermenistan’da ikili yatırım programlarında yer almaya hazır olmasını teveccühle karşıladı, «GSAFETY» için Ermenistan’ın Avrasya Ekonomi Bölgesi piyasasına çıkış için iyi bir platform oluşturabileceğini ifade etti. Karapetyan, olası işbirliği yönleri ve programların daha nesnel olarak Ermenistan Ulaştırma, İletişim ve Bilişim Bakanlığıyla görüşülmesi önerisinde bulundu.
Ermenistandan haberler – NEWS.amhttps://news.am/tur/news/363154.html

Yorumlar kapatıldı.