İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Romanya Parlamentosu’nda 3 Ermeni Milletvekili

11 Aralık’ta Romanya’da parlamento seçimleri yapııldı. Seçim sonuçlarıyla 3 Ermeni milletvekili, Romanya Parlamentosu Milletvekiller Odası üyeliğine seçildi. Romanya Ermenileri Birliği tarafından aday gösterilen Ermeni azınlığı temsilcisi Varujan Pambuccian, Liberal ve Demokratlar İttifakı (ALDE) adayı Varujan Vosganian, tekrar milletvekili olarak seçildi. Sosyal-Demokratlar tarafından aday gösterilen Lucian- Eduard Simion ise ilk defa Parlamento üyesi olarak seçildi.

Ermenistan kaynaklı “ArmenPress” Haber Ajansının Bükreş’teki muhabirinin haberine göre, Varujan Pambuccian, 1996’dan beri Romanya Parlamentosu Azınlık Grubu Başkanlığını yapıyor.
Varujan Vosganian, Romanya Parlamentosu’nun ilk üyelerinden ve Parlamento’daki  Ulusal Azınlık Grubu’nun ilk Başkanıdır. Senatör olarak da görev yapmış olan Vosganian, 2006-2008 yıllarında Romanya Ekonomi ve Maliye Bakanı, 2012-2013 yıllarında ise Ekonomi Bakanı oldu.
Romanya’da önemli siyasetçiler olan Varujan  Pambuccian ile Varujan Vosganian, Romanya Ermenileri Birliği’nin kurucu yöneticileridir. Pabuccian,  Birlik Başkanı, Vosganian ise Başkan Yardımcısıdır.
Lucian-Eduard Simion, Karadeniz kıyısındaki Tulça ilinin yöneticilerindendir, eskiden Tulça valisi, daha sonra Tuna Deltası Sit Alanı’nın Müdürü olmuştur. Romanya Ermenileri Birliği’nin bölgesel subesinin de yöneticisi olan Simion’un, Romanya’nın Tulça İli ile Ermenistan’ın Tavuş Bölgesi arasında kardeşlik bağların kurulmasında önemli rolü var.
Kaynak:   Ermenihaber.am
http://www.ermenihaber.am/tr/news/2016/12/16/Romanya-Ermeni-Milletvekili/96091

Yorumlar kapatıldı.