İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Wikileaks, Erdoğan’ın damadının Ermenistan’a dair gizli yazışmalaını yayınladı

Gizli belgeleri yayınlamasıyla bilinen WikiLeaks, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve aynı zamanda 2015’ten beri Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı berat Albayrak’a ait e-postadan 57.000 mail yayınladı. En eskisi 2000 yılına, en yenisi ise 2016 yılının yaz aylarına ait olan postalardan 149’unda, Ermeniler ile Ermenistan’a dair konular ele alınmıştı. Örneğin, Nisan’daki Karabağ savaşından birkaç gün sonra iktidardaki AKP üyelerine gönderilen mailde, AKP üyesi ve Avrupa Birliği Bakanı Omer Çelik’in, Ermenistan ile ilişkilerine, Dağlık Karabağ meselesine dair görüşleri ayrıntılarıa aktarılıyor, Türk -Azerbaycan ilişkilerinin önemine vurgu yapılmıştı.

Mayıs 2014 tarihli bir başka mailda ise, İstanbul Bilgi Üniversitesi Küresel Sorunlar Platformu uzmanları, Iran gazının Avrupa pazarlarına çıkarılma ihtimallerine dair Erdoğan’ın damadina ayrintili bilgi verirken özellikle Ermenistan – Gürcistan – Karadeniz hattına dikkat çekmişti.
New York’ta yaşayan bir Türk aktivistin, Kasım 2013’te Berat Albayrak ile Recep Tayyip’in oğlu Bilal Erdoğan’a gönderdiği bir mailda ise, Türkiye’deki etkin Kürt siyasi güçlerinden olan “Barış ve Demokrasi” Partisi ile Washington’daki Ermeni kurumlarının temsilcilerinin görüşmelerine dair ayrıntılı bilgi veriliyor. “Taşnaklar ile barış ve Demokrasi Partisi/ PKK temsilcilerinin Washington’da yapılan görüşmeleri hakkında” başlığını taşıyan bu yazılara, Selahettin Demirtaş ile Washington Ermeni Davası Konseyi  liderlerinin  de bulunduğu 4 fotoğraf eklenmişti.
Türkiye basını, Wikileaks tarafından yayınlanan bu bilgilere adeta hiç değinmezken, dünya basınında Erdoğan’ın damadına ait bu yazışmalar büyük ilgilyle ele alınıyor.
Örneğin “Foreign Policy”, “Eğer yayınlanan bu maillerin gerçekliği doğrulanırsa, bütün bu hikaye Berak Albayrak başına ciddi bela olacak” yorumunu yaptı.
Hatırlanacağı üzere, daha önce de WikiLeaks, Ermeni Soykırımı konusuyla ilgili Hillary Clinton’un elektronik yazışmalarını yayınlamıştı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.