İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mark Kirk: ABD, Ermenistan’ın en iyi dostu olarak kalmalı

İç siyasetteki gelişmelerden bağımsız olarak, Birleşik Devletler uluslararası alanda Ermenistan’ın en iyi dostu olarak kalmalı. Beyan, Amerika’nın Sesine (VoA) röportaj veren senatör Mark Kirk’ten geldi. Kirk ʺBiz Birleşik Devletlerin daima Ermenistan’ın en iyi dostu olduğuna emin olmalıyız. Amerikan Ermeni toplumu hayatımızın, ailemizin ayrılmaz bir parçasıdır, Ermeni kültürü ise kültürümüzün bir parçasıdır; komplike bölgede tebarüz etmiş Ermenistan’a destek için herşeyi yapmalıyızʺ dedi.

Senatörün ifadesiyle destek, içinde Washington tarafından Ermenistan’ın güvenliğinin temini yanısıra Ermenistan’a tahsis edilen Amerikan yardımında yüksek ölçekler olma üzere, ciddi adımlar içermekte.
ʺSenatör olarak, Ermenilerin sesinin farklı sorunları görüşürken Senato’da daima duyulur olmasına emin olmak benim için önemlidir.
Ermeni-Amerikan ilişkilerinde Ermenistan sadece Amerikan yardımı alan bir rolde değildirʺ. Mark Kirk, Soykırım ve birçok badireler atlatmış Ermeni halkının, Birleşik Devletlere çok şey öğretebileceğinin altını çizerek ʺAmerikan Ermeni toplumu, 1930’lu yıllarda olduğu gibi ABD’nin uyuyup kalmamasında benzersiz rol oynadı.
Bugün Batı ve Rusya arasında keskinleşen ilişkiler ve yeni tehditler koşullarında durumda gerilim aynı şekilde artabilirʺ diyen senatör sözlerinin devamında şunları kaydetti: ʺErmenistan bize geçmişin derslerinindış politikada yer edinmesini ve Amerika’nın dünyada olumlu bir rol oynadığına emin olmamızı öğretmektedir.ʺ
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.