İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink suikastinden yargılanan Tuncel, kitap çıkardı

Tuncel, Dink cinayetinin perde arkasını yazdığını öne sürdü
Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan ve ‘büyük ağabey’ olarak adlandırılan Erhan Tuncel, Dink ailesiyle görüşmek istediğini söyledi. Dink suikastinin azmettiricisi olarak yargılanan Erhan Tuncel  “Hrant Dink Suikastının Perde Arkası ve Amerika’nın Yeniçerileri” adlı kitabıyla basının karşısına çıktı! (Bu gidişle ilk seçimde milletvekili olsa şaşmamak gerekir.HYETERT)

Kitabının tanıtımını yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuncel, kitapla Dink suikastının karanlıkta kalmış arka planına ışık tuttuğunu iddia etti.
Mahkeme sürecinin tamamen bittiğinde Dink ailesi ile görüşmek istediğini söyleyen Tuncel, kendisinin cinayetin ‘ısmarlama faili’ olduğunu iddia etti.
‘Bir odak tarafından azmettirici yapıldık’ diyen Tuncel, “Biz aslında fail değildik. Bir nevi ısmarlama faildik. Ben Hrant Dink cinayetine karşı çıkan ve ilk somut adımı atan kişiydim. Ancak belli bir odak tarafından azmettirici yapıldık. Bu odak şu an FETÖ diye bilinen yapıdır. Ben bunu kitapta süper NATO’nun görünen yüzü olarak tanımladım. Bunlar kendilerine ulaşılamaması ve bazı kamu kuruluşlarında yapılanabilmek için beni fail yapıp daha sonra amaçlarına ulaşmaya çalıştılar. Ancak bizim ısrarımız, Dink ailesinin davayı takibi ve kamuoyunun baskısıyla ayakları taşa takıldı ve düştüler. Şimdi ise asıl failler olarak yargılanıyorlar” iddialarında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.