İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yandex.ru.maps üzerinden Yerevan’da sanal tur

Yerevan başta olmak üzere Ermenistan’ın bazı şehirlerinin manzaraları artık Yandex haritalarından izlenebilir. Dünyanın her köşesinde bulunan kişiler, Yandex.ru.maps üzerinden Yerevan’da sanal tur yapabilir. “Yandex” şirketinin yayınladığı “Yerevan şehrinin manzaraları”nın tanıtım töreninde konuyla ilgili birçok ayrıntı paylaşıldı. Şirketin temsilcilerine göre,  sanal manzaraları mevcut olan sokaklar, haritada mavi renke işaretlendirilmiştir.

Yerevan, Ejmiadzin ve Garni şehirlerinin manzaraları, Yandex Taxi Servisine ait özel arabalar tarafından çekilmiştir. Bu uygulama yardımıyla Ermenistan’ın görülmesi gereken yerleri görüntülenebilir, Erebuni kalesi, Ejmiadzin ve Geghard manastırları, Zvartnots ve Garni tapınaklarında tur atılabilir.
Yandex Taxi Servisi, dünyanın 6 ülkesinin 40’tan fazla şehrinde hizmet veren ve internet üzerinden çağrı yapılan bir servistir. Ermenistan’da Yandex Taxi, Temmuz 2016’da hizmete başladı.
Yandex.ru.maps yardımıyla Ermenistan’a gelmeyi planlayan turistler, gezecekleri veya gitmek istedikleri yerleri önceden gözden geçirerek karar verebilir. Sanal tur yardımıyla gezilecek bölgeler ayrıntılı olarak incelenebilir. Turistler dışında herkes, belki de doğup büyüdüğü veya bir zamanlar ziyaret ettiği ev ve sokakları haritada bulabilir.
Bu uygulamayı hazırlamak için Yerevan’da toplam 48.000 resim çekildi, bunlar yardımıyla ise 12.000.360 görüntü hazırlandı. Şimdiye kadar “Yandex.ru.maps”ta dünyanın her köşesinden genel olarak 1 milyondan fazla manzara yayınlandı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.