İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink Davasında Akyürek Yarın Savunma Yapacak

Elif Akgül
Dink davasında savunmalar 2 Aralık’a ertelendi. Hayal “Ben Hrant Dink’i tanımıyorum” dedi. Yeniden görülen Hrant Dink davasının sekizinci celsesinin üçüncü duruşması görüldü. Sanıklardan Ali Fuat Yılmazer ile Ramazan Akyürek’in avukatının mazeret dilekçesi vermesi üzerine durulma yarına (2 Aralık) ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Akyürek ile Ogün Samast katıldı. Başka suçlardan tutuklu bulunan sanıklar Hamgi Egbatan, Yasin Hayal, Şükrü Yıldız, Mehmet Ali Özkılınç ve Özkan Mumcu Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı.
Duruşmada, Hayal’in bir önceki duruşmanın SEGBİS’e kaydedilemeyen beyanları okundu. Hayal “Ben Hrant Dink’i tanımıyorum. Duruşmalarda Dink’e karşı kin beslediğimden bahsedilmektedir. Tanımadığım bir insana nasıl kin duyabilirim. Adaletinize güveniyorum” ifadelerinde bulunmuştu.
Bugün duruşmada ifade vermesi beklenen tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, avukatının mazeret bildirmesi nedeniyle ifade veremedi. Yılmazer’in de savunma hazırladığı gerekçesiyle mahkemeye sunduğu mazeret dilekçesi okundu.
Akyürek’in ifade vermesi için duruşma yarına ertelendi. (EA)
Elif Akgül
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü mezunu. Daha önce İMC TV’de muhabir olarak çalıştı. bianet’in İfade Özgürlüğü haberleri editörlüğünü yapıyor.

Yorumlar kapatıldı.