İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hollandalı “BNN” kanalı Ermenistan hakkında 2 röportaj yayınladı

Ermenistan Kalkınma Fonu ile Ermenistan’ın Hollanda büyükelçiliği desteğiyle “BNN” TV kanalı,  “3 op Reis” programının çekim grubunun Ermenistan’a yaptığı seyahatin ardından Ermenistan hakkında  2 röportaj yayınladı. Hollandalı gazeteciler birinci filmde turistlere başkent Yerevan’ı,  Vernisaj, Cascade, Cvumhuriyet meydanı , Satranç evi, “Tsitsernakaberd” Soykırım müze-enstitüsü ve diğer mekanları anlatıyor. Röportajda “Ermeniler neden o kadar iyi santranç oynuyorlar?” sorusunu yanıtlayan  Ermeni satranç büyük ustası Tigran Petrosyan, Ermenilerin satranç oynamayı sevdiğini ve sokakta yürürken bile satranç oynayan yaşlı adamlara rastalanabileceğini anlatıyor.

İkinci filmde ise Hollandalı muhabirler Yerevan’dan yola çıkarken Sevan gölüne gidiyorlar, yolda Noratus haçkarları ziyaret ediyor ve autostop ile Noravank’a ulaşmaya çalışıyorlar.
Gazeteciler Ermeni bir aile tarafından ağırlanıyor , birkaç Ermenice kelime öğreniyor , ve vodkanın hazırlanmasını izliyorlar .
Ermenistan’ın turistik meknalarını anlatan ropörtajda Hollandalı gazeteciler özellikler dünyada en uzun olan “Tatever” teleferik hattı ile Tatev tarihi manastırının güzelliğini paylaşıyorlar.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.