İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilere hakaret eden Barbaros Leylani yargı karşısında

Ermenilere hakaret eden İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu’ndan Leylani, hakim karşısına çıktı. İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen bir mitingde “Ermeni köpeklere ölüm”, “Gerekirse kan dökeriz” şeklinde nefret içeren ifadeler kullanan İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu’nun müstafi İkinci Başkanı Barbaros Leylani, bugün kışkırtıcılık yapma suçundan yargı karşısına çıkarıldı. Duruşmaya tehdit edildiğini öne sürerek video konferans sistemi ile katılan Leylani, mahkemedeki ifadesinde gösterinin yapıldığı gün yorgun olduğunu, kendini iyi hissetmediğini ve psikolojik sorunu olduğu için ilaç aldığını ve bir dakikalık konuşma süresi olduğu için hazırlıksız konuşma yapmak zorunda kaldığını savundu.

‘ÜLKEMİZİ SAVUNMAK İÇİN…’
Konuşmasında ‘köpek’ kelimesini barışcıl Ermenilere karşı değil, ‘terör’ü savunan Ermenileri suçlamak için söylediğini iddia eden Leylani, Savcı’nın “Neden kan akacak” gibi cümleler sarfettiği yönündeki sorusunu da “Ben ülkemizi savunmak için gerekirse kan akacak dedim” diyerek yanıtladı. Leylani, hakimin son bir diyeceği olup olmamasını sorması üzerine de “Özür diliyorum” dedi.
MANSOURİAN: CEZA ALMALI
Duruşmayı bir grup Ermeni de izledi. Duruşmadan sonra konu hakkında görüşlerine başvurduğunuz Ermeni Federasyonu Başkanı Garlen Mansourian, gösteride yapılan konuşmanın İsveç medyasına yansımasından sonra Leylani’nin kendisini arayarak üzgün olduğunu söylediğini, kendisinin de televizyonlarla ilişkiye geçip düşüncelerini kamuoyuna açıklamasını önerdiğini belirttikten sonra “Ama Leylani olaydan sonra televizyonda, daha sonra da mahkemede Ermenilerden özür dilemedi. İsveç halkından özür diledi. Hakaret etmediği İsveç halkından özür diledi. Leylani’nin konuşması Ermeni halkında kaygı yarattı. Biz yaptığının suç olduğu ve ceza alması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
KOŞULLU HAPİS VEYA PARA CEZASI İSTEDİ
Davanın savcısı ise ANF’ye, Leylani’nin kullandığı cümlelerle bir halk grubuna karşı kışkırtıcılık suçunu işlediği için koşullu hapis ve para cezasına çarptırılmasını istediğini söyledi. Koşullu hapis cezasına çarptırılanlar 2 yıl içinde aynı suçu işlemedikleri takdirde cezaevine girmekten kurtuluyorlar.
Leylani’nin yaptığı konuşmadan sonra aralarında Amara Kürt Kadım Meclisi ve Ermeni Federasyonu’nun da bulunduğu 50 civarında dernek ve kişi, savcılığa başvurarak nefret ve kışkırtıcılık suçu işlemekten dava açılmasını istemişti.
Mahkeme, Leylani hakkındaki kararını 14 Aralık günü açıklayacak.
Adana’daki yangınla ilgili bilirkişi raporu açıklandı
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye’ye geldi
Ermenilere hakaret eden Barbaros Leylani yargı karşısında
Kardeşinin cenazesinin teşhisi sırasında tutuklandı
HDK: Aladağ’daki katliamdan AKP sorumlu
Urfa’da polise yönelik bombalı eylem
Van’da 32, Bursa’da 2 tutuklama
Demirel: Saray’ın asker ve polisi tutuklu siyasetçilerle görüşmemizi engelledi
SOHR: Halep’te 30 bin sivil YPG’ye sığındı
Türkiye’den Avrupa’ya 6 bin kişi iltica etti
İLETİŞİM
|
ARŞİV

Yorumlar kapatıldı.