İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AMERİKA’NIN ARMAGEDDON’U VE TÜRKİYE

Serdar Turgut
Donald Trump’ı başkanlığa taşıyan kitle ve onların başkanın yanındaki liderleri, bugünlerde “Judeo-Hıristiyan” medeniyetinin İslami faşizme karşı bir mücadelesi olduğuna inanıyorlar. “Altright” (alternatif sağ, alternative right) olarak adlandırılan yeni hareket içinde buna inananlar yine “altmedya”yı (merkez medyaya alternatif medyayı) ve sosyal medyayı kullanarak çılgınlık olarak nitelendirilebilecek irrasyonel görüşlerini yayıyorlar. Aslında kendilerinin İslami faşizm olarak nitelendirdikleri ve DEAŞ’la özdeşleştirdikleri hareketle kendilerinin bir süredir savaşta olduklarını ve zamanların sonunu getirecek büyük savaşın (Armageddon) yaklaşmakta olduğu fikrini savunuyorlar. Abonelikle evlere gönderilen dergilerde ve özellikle uydudan Amerika ölçeğinde yapılan radyo yayınlarındaki ve bazı TV kanallarındaki konuşma şovlarında ve internet ortamında yayılıyor bu çılgın fikirler.(Demek ki bizim İslamcı troller ile aynı düşüncedeler. HYETERT)
BAŞKANIN DA YANINDALAR
Yeni seçilen Başkan Trump’ın yanındaki Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile baş stratejist Steve Bannon bu gibi fikirlere sempatiyle yaklaşıp bunları savunanların yollarını açtıklarından, bu çılgın görüşün Beyaz Saray tarafından da desteklenmesi durumunda dünyada yaşanabilecekler, düzenin merkezinde yer alan, geleneksel sistemin insanlarını ürkütüyor.
Böylesine görüşlere prim veren bu gibi ortamlarda her türlü çılgın, aşırı dindar, kilise destekli hareketlerin güçlendiği, onların etkileme gücü yüksek din adamlarının konuşmalarıyla insanları savaş havasına ve panik havasına soktukları, bunun da hem Amerika’da hem de dünyada istenmeyen korkunç sonuçlara yol açabileceğini söyleyen bu merkezdeki düzenin insanları, Başkan Trump’ın bir an önce bu insanların etkisinden çıkarılması gerektiğini, eğer bu yapılmazsa bunun global bir tehdit haline geleceğini anlatıyorlar. “İslami faşizm” diye yayımladıkları hayali bir düşmana karşı olan bu hareket bir süredir Amerikan toplumunun tabanında içten içe güçlenmekteydi.
Asıl kendisi faşizan olan her türlü şovenist, milliyetçi söyleme açık olan, Müslümanlardan nefret eden bu ırkçı görüş, şimdi Beyaz Saray’da da başkanın yanındakiler tarafından benimsendiğinden Amerika’nın siyasi merkezinde yer alan geleneksel düzenin insanları neredeyse paniklemiş durumda. Böylesine çılgın ve irrasyonel görüşlerin toplumu hızla bir yangın gibi sarabileceğine, Amerika’nın bugünkü durumunda bu tür irrasyonel düşüncelerin pençesine her an düşülebileceğini ve rasyonalizmi savunanların irrasyonel fikirlere yenik düşebileceğini de ekliyorlar makul düşünmeye çalışan insanlar.
SON SAVAŞ NEREDE OLACAK?
Eğer Amerika’nın yıkıcı gücü büyük silahları bu görüş doğrultusunda harekete geçirilirse ne yazık ki Türkiye direkt etkilenen ülke olacak.
Çünkü “kıyamet savaşı”nın (Armageddon’un) TSK’nın Suriye operasyonunda etkimiz altına alınan Dabık’ta yapılacağına, Mehdi komutasındaki İslam orduları ile Deccal komutasındaki Romalı, yani Batı’dan gelecek gayrimüslim ordularının tam Dabık’ta çarpışacaklarına inanılıyor.
Amerika’daki son siyasi ortamın böylesine bir çılgınlığı arzu edenleri güçlendirdiğini söyleyen Washington’daki makul insanlar, işlerin önlenemeyecek şekilde kontrol dışına çıkmadan önce Başkan Trump’ın, çevresini sarmış olan bu fikirlerin etkisi dışına acilen çıkarılması gerektiğini vurguluyorlar.
Bu insanların son umudu Mitt Romney’in Dışişleri Bakanı olmasına kalmış gözüküyor.
Romney’in geleneksel yerleşik sistemin söylemlerine inanmış merkezde yer alan bir insan olduğu, bu tür çılgın görüşlere kendini kaptırmayacağına ve yönetim içinde makulü savunacağına inanılıyor.
ONA DA SAVAŞ AÇTILAR
MITT Romney’in Dışişleri Bakanı olması durumunda onun çılgın fikirleri frenleyeceğinden korkan bu saldırgan çevreler, ona da karşı kampanya başlatmış durumdalar.
Trump bu kampanyadan etkilenmeyeceğini söylüyor ama tatilden döndüğü New York’taki konutunda pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı için asker kökenli insanlarla da görüşmeye başladı. Eğer Romney Dışişleri Bakanı olmazsa kurulacak kabinede, çılgın fikirlere alternatif görüşler ileri sürecek makul bir insanın da kalmayacağından korkuluyor.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlar kapatıldı.