İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımının inkarı, İslamî terör için kilometre taşı döşemektir.

Beyan bugün 29 Kasım’da Suriye Arap Cumhuriyeti Halk Meclisi milletvekilleri Ömer al-Arab ve Alan Bakeri’yle buluşması esnasında Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Yard. Eduard Şarmazanov’dan geldi. Meclis’ten NEWS.am’e verilen bilgiye göre; buluşmada Suriye’nin Ermenistan Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı İssam Nayal da hazır bulundu. Şarmazanov, Suriyeli milletvekillerin Ermenistan ziyaretini teveccühle karşılayarak, Emenistan-Suriye dostluğunun asırlara uzanan tarihi olduğunu, Soykırımdan kurtulan Ermeni muhacirlere sığınma ve ikinci bir vatan bahşetme sayesinde bunun daha da pekiştiğini ifade etti.

Şarmazanov,  iki ülke arasındaki işbirliğinin önemini kaydetti, bu hususta parlamentolararası bağların pekişmesinin özel bir yeri olduğuna dikkat çekti. Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Yard.Suriye Parlamentosunun geçtiğimiz yıl Ermeni Soykırımının tartışılmasına yönelik adımları için teşekkürünü ifade ederek ʺSoykırımın inkarı, bu cürmün tekrarı tehlikeleriyle doludur; Türk inkarcılığı ve cezalandırılmama, «İslam Devleti» gibi teröristler doğurduʺ dedi.
Buluşmada Suriye’deki krize de değenildi. Şarmazanov, Suriye halkına ülkede pek yakında barış ve meşruiyetin hüküm sürmesine yönelik dirayet ve umut temenni etti. Şarmazanov, terörle mücadele hususunda Ermenistan’ın tutumunun altını çizdi ve Ermeni parlamenterlerin uluslararası farklı platformlarda Suriye sorununun barışçı çözümü için seslerini yükseltmeye hazır olduğu teminatını verdi.
Suriye Halk Meclisi milletvekilleri Ömer al-Arab ve Alan Bakeri, Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Yard. Şarmazanov’a samimi kabul için teşekkür ettiler, Suriye yönetimi ve halkının zorlu zamanlarda kendilerine yardım ve destek için Ermeni halkına şükranlarını naklettiler. Suriyeli parlamenterler de parlamentolararası bağların sıkılaşmasının önemini belirttiler ve Suriye Halk Meclisi ilgili komisyonlarında Ermeni Soykırımının tanınması meselesine yönelik görüşmelerin devam ettiğini kaydettiler.
Konuk parlamenterler Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Yard.’nı resmi ziyarette bulunmak üzere Suriye’ye davet ettiler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.