İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2017 yılında Aurora Ödül töreni 28 Mayıs’ta düzenlenecek

Ermenistan başkenti Yerevan’da düzenlenen “Aurora” İnsanlık Ödülünün  (Aurora Prize for Awakening Humanity) 2017 yılında 3-4 gün değil 1 aya kadar süreceği açıklandı. “Aurora” İnsanlık inisyatifi  müdürü  Arman Jilavyan gazetecilere önemli açıklamalarda bulunurken 2017 yılında Ödülün genel etkinliklerinin Ermeni Soykırımı anma günü 24 Nisan’da başlayıp 28 Mayıs’ta sona ereceğini bildirdi. Jilavyan “İstersek de istemezsek te Aurora’nin formatını genişletmemiz gerekiyor. Sadece Ermenistan’da değil dünya çapında  çok sayıda etkinlik düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

Jilavyan, 2017 yılında Aurora Ödülü  adaylarının isimlerinin 24 Nisan’da açıklanacağını, 28 Mayıs’ta Yerevan’da düzenlenecek törende ise Ödülün sahibinin belirleneceğini duyurdu.
İsmini, 1915 Ermeni Soykırımı’nda akrabalarının öldürülüşüne tanık olan ve kendisi mucize eseri sağ olarak kurtulan Aurora Mardiganian’dan alan Aurora Ödülü, olağanüstü zor koşullar altında insanlık için mücadele edenlere veriliyor.
Aurora Ödülü’nün  ilk sahibi  Marguerite Barankitse  oldu.  Dünyaca ünlü oyuncu George Clooney elinden ödülünü alan Barankitse 1990’ları Burundi, Ruwanda ve Kongo’daki etnik temizlikleri yüzünden maruz kalan çocukları kurtarmak amacıyla “Barış evi”ni (Masion Shalom) kurmuştu. Barankitse, Burundi’de patlayan iç savaştan bu yana yaklaşık 30 bin yetimin hayatını kurtardı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.