İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstihbaratçı Ali Poyraz: Hrant Dink’i Cinayetten Sonra Tanıdım

Elif Akgül
Yeniden görülen Dink davasında 2006 yılının Eylül ayından itibaren Emniyet Gaenel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcılığı yapan Ali Poyraz’ın savunma ve sorgusu tamamlandı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davanın sekizinci celsesinin ilk duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.



35 sanıklı davanın bugünkü (28 Kasım) duruşmasında tutuklu sanıklardan Ramazan Akyürek, Ogün Samast, Tamer Bülent Demirel, Osman Gülbel, Ali Poyraz ile tutuksuz sanıklardan Ahmet İlhan Güler duruşmaya katıldı.

Yasin Hayal, Hamdi Egbatan, Şükrü Yıldız, Mehmet Ali Özkılınç, Özkan Mumcu SEGBiS aracılığıyla bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanıklardan Ali Fuat Yılmazer ile tutuksuz sanıklar duruşmaya gelmedi.

Duruşmanın öğleden önceki kısmında Ali Fuat Yılmazer’in müdür olduğu dönemde İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcısı Tamer Bülent Demirel’in savunması ve sorgusu yapıldı.

TIKLAYIN – İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANLIĞI MÜDÜR YARDIMCILARINDAN DEMİREL’İN SORGUSU TAMAMLANDI

Demirel’in ardından öğle arası veren mahkeme daha sonra Ali Poyraz’ın savunmasıyla devam etti.

Ali Poyraz hakkında

2006 yılının Eylül ayından itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcılığı yaptı. İddianamede, Poyraz hakkında “silahlı örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi yok etme, görevi kötüye kullanma” suçlarından hapis isteniyor.

Poyraz savunmasında şunları söyledi:

*Osman Gülbel ile hiç çalışmadık.

* İfademde de 2007 yılında yeni bürolar kurulduğunu hatırladığımı beyan ettim. [C5 Şube] Gizli değildir, legal bir bürodur burası.

* Hrant Dink’in adını ilk kez bu menfur eylemle duydum. Hatta “Agos ne” diye sordum. Arkadaşlar “sizin şubenin konusu” dedi.

* Cinayetin ardından olağanüstü çalışmalar başladı. Müfettişler benim büroda yeni çalışmaya başladığımı öğrenince bir daha bir şey sırmadılar. Tüm işler benim çalışmaya başladığımdan sekiz ay sonra yapılmıştı.

* Hiçbir bilgisi olmayan biri olarak nasıl görevi kötüye kullanabilirim? Bu izahtan varestedir. Olmadığım bir dönemden sorumlu tutuluyorum, mağdurum.

* İstanbul İstihbarat şube müdür yardımcı olan notu ve parafı olduğu halde takipsizlik verilerek tanık kabul edilmesi, benim de görevde olmadığım bir dönemden sanık olmam anlaşılır değildir.

Duruşma yarın (29 Kasım) saat 10.00’da Osman Gülbel’in savunmasıyla devam edecek. (EA)
Elif Akgül

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü mezunu. Daha önce İMC TV’de muhabir olarak çalıştı. bianet’in İfade Özgürlüğü haberleri editörlüğünü yapıyor.


Yorumlar kapatıldı.