İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız vekil tepkiler üzerine haçlı kolyeyi çıkardı

Muammer Elveren
Fransa’da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon’un sözcüsü olan Valerie Boyer, “Hiç çıkarmam” dediği “Ermeni haçı” şeklindeki kolyesini tepkilerin ardından çıkardı. Boyer, Fransa’da 1915 Olayları konusundaki yasa tasarısının mimarı olan ve Türkiye karşıtı tutumuyla gündeme gelmiş bir isimdi.



Merkez sağın cumhurbaşkanı adaylığını kazanan François Fillon’un zaferini anlatmak üzere devlet kanalı France-2’ye çıkan sözcüsü Boyer’nin boynundaki ‘Ermeni haçı’ dikkat çekmişti. Kolyeyi önce yana çeviren, sonra düzelterek açıklamalarına devam eden Boyer, “din ve devlet işlerinin ayrı olmasını gerektiren 1905 tarihli laiklik kanununa aykırı davrandığı gerekçesiyle” internetten eleştiri yağmuruna tutuldu.

Fransız vekil tepkiler üzerine haçlı kolyeyi çıkardı


Kolye Twitter’da trend konular listesine (TT) girdi. “Bu mu laiklik?” ve “Merkez sağı böyle mi birleştireceksiniz?” gibi tepkiler üzerine Boyer, programın ardından France Info radyosuna konuştu. Fransız siyasetçi, “Ben bu haçı hiçbir zaman boynumdan çıkarmam, her zaman taşıyorum. Bunun kötüye yorumlanacak hiçbir tarafı yok. Çünkü haç bir baskının sembolü değildir” dedi.


Buna karşın, Huffington Post’un haberine göre; Boyer, katıldığı bir sonraki televizyon programında o kolyeyi çıkardı. Gazete, “kolyesiz Boyer’in” BFM TV’deki görüntüleriyle önceki kolyeli görüntülerini yan yana yayınladı.

Fransız vekil tepkiler üzerine haçlı kolyeyi çıkardı


Yorumlar kapatıldı.