İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şişli’deki 4 kulenin yapımı durduruldu

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin binalarının bulunduğu Bulgar Vakfı arazisine Taşyapı firması tarafından yapılmak istenen 4 kulenin yapım çalışmaları Şişli Belediyesi tarafından durduruldu. Aynı firma tarafından daha önce Kadıköy deki Meteoroloji arazisi üzerine inşa edilen 4 gökdelen inşa edilmiş, Kadıköy Belediyesi çalışmaları durdurarak şirketi zarara uğrattığı gerekçesiyle 130 milyon liralık tazminat cezasına mahkum edilmişti.

Azınlık vakıflarına ait arazilerin iade edilmesinden sonra Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı’na geçen, Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu araziye Taşyapı firması tarafından yaklaşık 40 katlı 4 gökdelenin yapımına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, CHP’li Şişli Belediyesi’nin hafriyat çalışmalarının başladığı alandaki çalışmaların durdurduğunu duyurdu.
KADIKÖY’DEKİ GİBİ ŞİŞLİ’DE DE TAŞYAPI’NIN İNŞAATI DURDURULDU
Geçtiğimiz günlerde Taşyapı İnşaat tarafından Meteoroloji Müdürlüğü arsasına inşa edilen dört gökdeleni ‘hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle’ durdurarak zarara uğrattığı gerekçesiyle Kadıköy Belediyesi’nin yaklaşık 130 milyon lira tazminat ödemesine hükmedilmişti. Kadıköy’de iki farklı mahkeme kararı olduğunu hatırlatan Çoban, “Kadıköy Belediyesi Meteoroloji arazisine dikilen hançerlerle nasıl mücadele ediyorsa ve onun sonucunda nasıl bir hukuki garabet ortaya çıktıysa Şişli de ediyor. Bir mahkeme Kadıköy Belediyesi’ni hukuk çerçevesinde mücadele ettiği için 130 milyonluk tazminata mahkum etti. Aynı anda bir başka mahkeme ise bakanlık tarafından verilen iskanın yürütmesini durdurdu. Hukukun geldiği noktaya bakın, bunlar hepimizi rahatsız etmeli” şeklinde konuştu.

FOTO:DHA- CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban Projenin durdurulduğunu açıkladı.
FOTO:DHA- CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban Projenin durdurulduğunu açıkladı.
KONUYLA İLGİLİ DAVALAR HALEN DEVAM EDİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Artık kesinlikle dikey mimariye müsaade edilmemelidir” sözü ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “bakanların planlama yetkisi olmamalıdır” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Çoban, meslek lisesi arazisi ile ilgili davaların devam ettiğinin altını çizdi.

Yorumlar kapatıldı.