İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog Melkonyan AP’nin Türkiye kararını değerlendirdi

Yerevan Devlet Üniversitesi’nin (YDÜ) Şarkiyat Bölümü Dekan Yardımcısı, Türkolog Ruben Melkonyan, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye-Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerini geçici olarak dondurma kararını değerlendirdi. AP kararının son dönemde Türkiye’de yaşananlardan kaynaklandığını dile getiren Melkonyan şöyle devam etti: “Avrupa  kriterlerinde gerileme, insan hakları ihlalleri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın kişilik kültünün oluşturulması tabii ki böyle tepkilere ve kararlara yol açacaktı. Bu kurumlar Avrupa, demokrasi değerleri için sorumludur.”

Melkonyan’a göre Avrupa değerlerini sürekli olarak ayak altına alan bir ülkenin AB üyeliğine layık bir aday görülmesi mümkün değil.
Türkolog AP’nın kararını Türkiye’den gelen AB üyelik sürecini durdurmaya dair tehditlere bir yanıt olarak görüyor.
Melkonyan, Erdoğan’ın idam cezasını geri getirmeye ilişkin açıklamalarının ve toplumdaki tartışmaların, Türkiye ve Avrupa ailesi arasındaki farklılıkları ortaya çıkardığını vurguladı.
Ancak bu kararın Türkiye’de antidemokratik eğilimlerin ve diktatörülüğe olan alışkanlığın daha da güçleneceğini vurgulayan Melkonyan “Bu karar, belki de Türkiye yönetimi için idam cezası geri getirilmesi gibi bir çok kanunu kabul etmeyi daha kolaylaştırıyor” dedi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.