İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

15 yaşındaki Ermeni grosmayster Texas Satranç Turnuvasında ikincilik kazandı

15 yaşındaki Amerikalı Ermeni grosmayster Samuel Sevian, Dallas’taki Texas Üniversitesi”nde gerçekleşen Açık Satranç Turnuvası’nda ikinci sırada yer aldı.24 Kasım’da yapılan 9. turda Paraguay’lı rakibi Guillermo Vazquez’i  yenen Sevian, kazandığı 7 puanla Turnuvanın lideri Jefri Syu’e yetişti. Fakat yapılan ek yarışmada Jefri Syu’e yenilen Ermeni grosmayster, Turnuva’da ikincilikle yetinmeye mecbur kaldı.

Samuel Sevian, 2014 yılında, yani  13 yaşındayken satranç ustası unvanına layık görüldü. Böylece Sevian, en genç Ermeni grosmaysterı olmayı da başardı.
Bu arada, en ünlü Ermeni grosmaysterlerden Levon Aronyan, 18 yaşındayken bu unvanını kazanırken, Gari Kasparov 17 yaşındayken, Tigran Petrosyan 23, Yuri Dokhoyan 24 , Sergey Movsesyan ise 19 yaşndayken grosmayster oldu.
Samuel Sevian, ABD’nin tarihinde en genç uluslararsı usta unvanını da kazanmıştır. 12 yaş 10 aylıkken bu unvana layık görülen Sevian, kendisinden önce rekor sahibi olan Ray Robson’un sonucunu 3 ay farkıyla geride bırakmıştı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.