İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sakıp Sabancı Müzesi tarafından düzenlenen “Boğaziçi Buluşmaları” bu kez Boğaziçi’nin gayrimüslim ibadet yapılarını ele alıyor…

S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi’nin Haziran ayında başlattığı ve Boğaziçi’ni her yönüyle ele alan “Boğaziçi Buluşmaları” konferans serisinin dördüncüsü Boğaziçi’nin gayrimüslim ibadet yapılarına odaklanıyor. Sakıp Sabancı Müzesi tarafından düzenlenen “Boğaziçi Buluşmaları” bu kez Boğaziçi’nin gayrimüslim ibadet yapılarını ele alıyor…

19 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek konferansın açılışını “Semavi Dinler Öncesi Boğaziçi’ndeki İnanç Yapıları” başlıklı konuşması ile Yüksek Mimar Dr. M. Sinan Genim yapacak. ArdındanAraştırmacı, Yazar ve Rehber Orhan Türker “Boğaziçi’nin Rum Ortodoks Kiliseleri”ni, Sanat Tarihçisi ve Rehber Dr. Elmon Hançer “Boğaziçi’nin Ermeni Kiliseleri”ni, 500. Yıl Vakfı Başkanı, Araştırmacı ve Yazar Naim A. Güleryüz ise “Boğaziçi’nin Sinagogları” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecek.
S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi’nde 19 Kasım Cumartesi,14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek konferasın ardından 16.30-18.00 saatleri arasında da Boyacıköy’deki Rum Ortodoks Kilisesi ile Ermeni Kilisesi’ne gezi düzenlenecek.
S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek konferansa ve geziye katılım ücretsiz, gezi için ise rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Yorumlar kapatıldı.