İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupalı yetkili: Herkes, Türklerin Ermenilere uyguladığı vahşeti kınamalı

Avrupalı yetkili: Herkes, Türklerin Ermenilere uyguladığı vahşeti kınamalı (fotolar)Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi  (AKPM) İzleme Komitesi’nin Ermenistan Rapartörü Alan Meale, herkesin Türklerin Ermenilere uyguladığı vahşeti ve Soykırımı kınaması gerektiğini açıkladı. Hükümetlerin gerçekten yaşananları tanıması gerektiğini dile getiren Meale “İnsanlar bilgilendirilmeli, okullarda soykırım okutulmalı ve bunların bir asla tekrarlanması için her şey yapılmalı” ifadelerini kullandı.

AKPM İzleme Komitesi’nin Ermenistan eş rapartörleri Alan Meal ve Giuseppe Galati 23 Kasım’da Ermeni Soykırımı kurbanlarının Yerevan’daki Tsitsernakaberd anıtını ziyaret etti. Ermenistan Meclisi Başkan Yardımcısı, ve AKPM’de Ermenistan heyeti başkanı Hermine Naghdalyan’ın eşliğinde Soykırım anıtını ziyaret eden üst düzey misafirler anıta çiçek bıraktı.
Ermenistan Meclisi Basın dairesinin bildirdiğine göre AKPM İzleme Komitesi’nin Ermenistan eş rapartörleri, Ermeni Soykırımı müze-enstitüsünü ziyaret edip Soykırımla ilgili belgelere tanıştı.

Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.