İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bükreş’te Michal Hesemann’ın «Ermeni Soykırımı» kitabının tanıtımı yapıldı

Alman gazeteci ve tarihçi Michael Hesemann’ın «Ermeni Soykırımı» isimli eseri, Alexandra –Katrina Chornei çevirisiyle Romanya’nın «Meteor Pres» Yayınevi tarafından yayımlandı. Dışişlerinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre, eserin tanıtımı 18 Kasım’da Romanya’ın en büyük Uluslararası Kitap Fuarı «Gaudeamus» çerçevesinde yapıldı. Tanıtımda tarihçi Sorin Antohi, «Historia» dergis Gn. Yayın Yönt. Yon Yonitsa, Romanya’lı Ermeni yazar Bedros Horasancıyan, Ermenistan’ın Bükreş Büyükelçisi Hamlet Gasparyan birer konuşma yaptılar. Tanıtımda Papalık Romanya naibi Başpiskopos Miquel Maury  Buendia da hazır bulundu.

Kitapta, Ermeni Soykırımına ilişkin Vatikan gizli arşivinde yer alan belgeler yer alıken, eserin girişinde Papa Francesco’nun 8 Mayıs 2014’te Ermeni şehitlere ilişkin sözleri yer aldı.
20 Kasım’da  «Gaudeamus»ta Varujan Oskanyan’ın yeni romanı «Savaşın evlatları»nın tanıtımı gerçekleştirildi.  Yazar eseri, ʺRomenlerin kimlik külliyatıʺ olarak nitelendirdi ve önceki  «Fısıltılar külliyatı» eserinin Ermeniler için kimlik külliyatı olduğunu bir kez daha kaydetti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.