İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya, Ermenistan’a 54 milyon Avro destek verecek

Almanya, Ermenistan’a 54 milyon Avro destek gösterecek, ayrıca Ermenistan’ın bölgesel projelere katılımı için 22 milyon Avro tahsis edecek. İlgili anlaşmalar bugün 22 Kasım’da imzalandı. 22 Kasım 2016’da Ermenistan Maliye Bakan yard. Armen Hayrapetyan ve Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) Güney Kafkasya Bölgesi sorumlusu Johannes Doplef, kalkınma politikaları alanında işbirliğine yönelik Hükümetlerarası İkili İstişare sonuçlarına ilişkin Protokolü imzaladılar.

Almanya’nın Erivan Büyükelçisi Matthias Kiesler, iki ülke arasındaki verimli işbirliğini takdir ederek ʺAlmanya tarafından yürütülen kalkınma politikalarından biri de partnörler konusunda karar vermektir. Bu sebeple de projelerimiz bu kadar verimlidirʺ dedi.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından cari ikili finansal işbirliği çerçevesinde 64.4 milyon Avro tutarında kredi ve mali desteğe ilikin mutabakat sağlandı. Almanya Hükümeti bu meblağ aracılığıyla sürdürülebilir ekonomik gelişime yönelik «Alman-Ermeni Fonu»  tarafından yürütülen projeleri (36.1 milyon Avro) ve tarım sigorta sisteminin (5.3 milyon Avro) Ermenistan’da uygulanmasını destekleyecek. Bu çerçevede taşrada altyapının geliştirilmesine yönelik kimi projeler de gerçekleştirilecek.

Yorumlar kapatıldı.