İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Hayastan” fonu Avrupa’da 1.340 milyon Avro bağış topladı

Pan-Ermeni “Hayastan” (Ermenistan) fonu başta Fransa’daki merkezi olmak üzere 16-20 Kasım tarihleri arasında Avrupa çapında yapılan teleton sayesinde 1.340 milyon Avro bağış topladı. Avrupa’da düzenlenen 2016 teletonuda toplanan bağışlar önceki yıla göre yüzde 1 oranla artı. Teletona da 1700 yeni bağışçı katıldı.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da etkinliğe “Hayastan” fornunun Fransa, Almanya, İsviçre, Hollanda ve Yunanistan’daki yerel ofisleri katıldı. 700 gönüllü 4 gün boyunca Avrupalı 46 bin Ermeni aileyi ve şirketi arayıp bağışta bulunma çağrısında bulundu.
Fonunun teletonu Brezilya’daki yerel ofisinin 26-27 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği ve Lübnan’da 7 Aralık’ta yapılacak radioton ile sona erecek. Bu yılın en büyük 2016 teleton ise 24 Kasım’da yapılacak.
2016’da toplanan bağışları Artsakh’da Nisan ayında savaş yüzünden (Dağlık Karabağ) tahrip edilen yerleşim yerlerin inşaatine, Suriye ve Irak Ermenilerin yardımına, Ermenistan’ın Tavush idare bölgesine bağlı 15 köyde tarım projelerine verilecek.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.