İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımı yasa teklifini, Mısır Parlamentosu’nun gündeminde

Mısır Parlamentosu, 1915 olaylarıyla ile ilgili bir karar tasarının gündeme getirilmesini öngörüyor. Ermenistan kaynaklı “ArmenPress” haber ajansına konuşan Mısır Ermeni Davası Konseyi Başkanı Armen Mazlumyan, geçtiğimiz günlerde Mısır’da bulunan Avrupalı heyet ile görüşen Mısır Parlamentosu milletvekili Mustafa Bekri’nin, konuyla ilgili açıklamada bulunduğunu aktardı.

Mazlumyan, “Mustafa Bekri, Ermeni Soykırımı konusunda Mısır Parlamentosunun tutumunu heyet üyelerine anlatarak, Türkiye’nin gerçekleştirdiği Ermeni Kıyımı  ile ilgili bir tasarının oylamaya sunmaya hazırlandıklarını doğruladı. Türkiye’nin alnında bunun bir utanç damgası olduğunu belirten Bekri, bu insanlık dışı kırımın tüm hükümetler tarafından kınanması gerektiğini vurguladı” ifadelerini kullandı.
Mısır Parlamentosu milletvekillerinin, konuyla ilgili bir imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Bekri, Ermeni Soykırımı’nın tanınması ve kınanmasına yönelik  337 milletvekilinin olumlu oy kullandığını bildirdi. Dolayısıyla, yapılacak oylamada sunulan tasarının onaylanacağı bekleniyor.
Mısırlı milletvekili, aynı zamanda Arap dünyasının bu konudaki tutumunu eleştirerek Ermeni Soykırımının,  şimdiye kadar sadece Lübnan tarafından tanındığına dikkat çekti.
Mısır’ı ziyaret eden Avrupalı heyet, diğer görüşmelerin yanısıra Ermeni toplumu ile de bir araya geldi. Mısır Ermenilerinin, tüm haklarından yararlanarak barış içinde yaşadıkları heyete anlatıldı.

Yorumlar kapatıldı.