İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Erivan ve Bakü arasında «Acil hat» kurulmasını öneriyorum

Başkan Sarkisyan ʺEğer fayda getirecekse, olaylara operatif müdahale edeceksek bu mümkündür. Farz edelim temas hattında biri ateş ediyor ve bizim bilgimize göre Azerbaycanlılar ateş ediyor; ben ahizeyi kaldırıp Azerbaycan cumhurbaşkanına telefon edip ʺateş ediyorlarʺ diyorum. Ve o gerçekten kontrol ediyorʺ dedi.Cumhurbaşkanı kendisinin Erivan ve Bakü arasında böylesi bir acil hatta ʺkarşı olmayacağınıʺ kaydederek: ʺBen kontrol edilmesi ve bizimkilerin ateş edip etmediğini doğru söylemeye hazır olurdum, tabii aynı tutumu Azerbaycan liderinden de bekleyerek.ʺ dedi ve 1990’lı yıllarda «Acil hat» tesisi denemesi olduğunu belirtti.

***
Dağlık Karabağ temas hattındaki olaylara operatif müdahale için Erivan ve Bakü arasında «Acil hat» kurulmasını öneriyorum . Beyan «Rossiya Sivodnia» (Rusya Bugün) Uluslararası Haber Ajansı Gn. Direktörü Dmitri Kiselyov’a bir röportaj veren Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan gldi.
Başkan Sarkisyan ʺEğer fayda getirecekse, olaylara operatif müdahale edeceksek bu mümkündür. Farz edelim temas hattında biri ateş ediyor ve bizim bilgimize göre Azerbaycanlılar ateş ediyor; ben ahizeyi kaldırıp Azerbaycan cumhurbaşkanına telefon edip ʺateş ediyorlarʺ diyorum. Ve o gerçekten kontrol ediyorʺ dedi.Cumhurbaşkanı kendisinin Erivan ve Bakü arasında böylesi bir acil hatta ʺkarşı olmayacağınıʺ kaydederek:
ʺBen kontrol edilmesi ve bizimkilerin ateş edip etmediğini doğru söylemeye hazır olurdum, tabii aynı tutumu Azerbaycan liderinden de bekleyerek.ʺ dedi ve 1990’lı yıllarda «Acil hat» tesisi denemesi olduğunu belirtti.
ʺBizim 1990’lı yılların başında benzeri bir deneyimimiz oldu. Ben o zaman Ermnistan Savunma bakanı idim ve Azerbaycan Savunma bakanıyla beraber doğrudan bağlantıya sahiptik. Acil bağlantı gereken olağanüstü durumlarda birbirimizle temas kurabiliyorduk. Ancak bu şimdi yokʺ dedi.
2-5 Nisan arasındaki zaman diliminde ateşkesin tesisinden bu yana Karabağ sorununda en büyük tansiyon yaşandı. Erivan, Azerbaycan tarafının saldırgan faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi, bu arada Bakü’de Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin top atışına başladığına ilişkin duyuruda bulundular. Resmi verilere göre,  çatışmanın her iki tarafının da aralarında sivillerden de olmak üzere kayıpları var.
Ermenistandan haberler – NEWS.am
!  Mevcut bu metin   Հայերեն, English and Русский Print

Yorumlar kapatıldı.